Ook stierenvechterskunst profiteert mee van cultureel noodfonds

door admin
Ook stierenvechterskunst profiteert mee van cultureel noodfonds

Op het moment dat afgelopen woensdag in de Spaanse Tweede Kamer gesproken werd over de verdeling van de noodfondsen, sprak de minister van Cultuur en Sport met geen woord over steun aan de stierenvechterskunst. Dat kwam hem op de nodige kritiek vanuit de oppositie te staan. Twee dagen later trad de minister opnieuw op met zijn voorstel waarin hij deze keer het stierenvechten niet over het hoofd zag en benadrukte ‘zoals beloofd niemand met lege handen achter laten’. Ook deze tak binnen de Spaanse culturele sector zal profiteren van het noodfonds van in totaal 40 miljoen euro. 

Praktische uitvoering legt minister neer bij regionale overheden

Daarbij legde de minister de verantwoordelijkheid bij de gemeentelijke en regionale overheden om alles in het werk te stellen om met de nodige voorzorgsmaatregelen het stierenvechten, net zoals dat ook het geval is voor de grotere concerten, zo snel mogelijk te kunnen hervatten en de geleden schade vanaf nu zo veel mogelijk te beperken. Alle culturele instellingen zullen volgens Rodríguez Uribes een liquiditeitsinjectie ontvangen die afgestemd is op de afzonderlijke specifieke kenmerken van de activiteiten. 

Grote verliezen wegens afgelasting belangrijke feria’s

Uribes merkte vrijdag in zijn toespraak op dat bedrijven en professionals uit de stierenvechterskunst een aanzienlijk financieel verlies hebben geleden als gevolg van de verloren maanden maart, april en mei waarin traditiegetrouw belangrijke festiviteiten plaatsvinden zoals de Feria de Fallas in Valencia, de Feria de Abril in Sevilla en San Isidro in Madrid. Ook zal volgens de minister zorg worden gedragen voor alle uitkeringen als gevolg van de tijdelijke werkloosheid voor alle werknemers in de evenementensector, waaronder ook het stierenvechten valt. 

Dit vind je misschien ook leuk