Spaanse politie stuurt honderden feestvierders op strand Ibiza naar huis

door admin
Spaanse politie stuurt honderden feestvierders op strand Ibiza naar huis

Het Spaanse eiland bevindt zich op dit moment nog in fase 2 van het exitplan van de Spaanse overheid. De regels zijn duidelijk: bijeenkomsten van meer dan vijftien mensen zijn niet toegestaan. Toch hebben honderden mensen afgelopen zondag de wet overtreden op het Benirràs-strand in de gemeente San Joan op Ibiza. De ene lokale krant schrijft over zo’n tweehonderd mensen die aanwezig waren tijdens het strandfeest, de andere krant meldt dat er meer dan vijfhonderd mensen bij elkaar waren.

Beelden van feestende Spanjaarden op Benirràs-strand

Hoe dan ook, de aanwezigen overtraden massaal de veiligheidsregels aangezien er ook geen rekening werd gehouden met de onderlinge afstand. Getuigen hebben beelden opgenomen van de feestende massa die vervolgens werden opgepikt door lokale nieuwsbladen zoals Diario de Mallorca. Volgens lokale bronnen heeft het bekende trommelfeest enkele uren geduurd.

Guardia Civil grijpt in

Lokale inwoners hebben de politie gebeld die snel arriveerden op het Benirràs-strand. Agenten hebben verdere toegang tot het strand geblokkeerd om te voorkomen dat nog meer mensen zich bij het feest zouden voegen. Toen de toegang tot het strand werd geblokkeerd, sommeerden de agenten van de Guardia Civil de mensen naar huis te gaan.

Trommelfeest op strand Benirràs

In het hoogseizoen komen elke zondag vlak voor zonsondergang voornamelijk hippies bij elkaar om samen te trommelen en muziek te maken. In het verleden heeft de politie ook al in moeten grijpen bij de zogenaamde ‘hippie trommelfeesten’ omdat het strand van Benirràs slechts één toegangsweg heeft en er soms zoveel mensen op afkomen dat het gevaarlijk wordt. Tien jaar geleden brak er een brand uit op dit strand en konden mensen alleen maar via de zee ontsnappen omdat de toegangsweg was geblokkeerd.

Verontwaardiging over feestende Spanjaarden

Een dag eerder moest de Guardia Civil ook ingrijpen op het strand van Cala Bassa op Ibiza vanwege een massale toestroom van mensen. De laatste periode komen er veel meldingen voorbij van mensen die zich niet houden aan de geldende overheidsmaatregelen. Vol verontwaardiging wordt op sociale media gereageerd op de zogenaamde ‘bottelones’.

Dit vind je misschien ook leuk