Spaanse regering verlengt verbod op aanleggen cruiseschepen in havens van Spanje

door admin
Spaanse regering verlengt verbod op aanleggen cruiseschepen in havens van Spanje

De maatregel noemt de regering “gepast, objectief, niet discriminatoir en op één lijn met het doel van de WHO het virus niet verder te verspreiden”. Het aanlegverbod in de Spaanse havens voor buitenlandse cruiseschepen, opgelegd door het directoraat-generaal van de handelsscheepvaart, is afgelopen zaterdag gepubliceerd in de officiële Staatscourant (BOE) van Spanje.  “Het is voor alle cruiseschepen die een internationale reis ondernemen en over territoriale wateren varen met het doel aan te leggen in een van de Spaanse havens waar normaliter buitenlandse schepen worden toegelaten, verboden om deze nationale havens binnen te varen”, aldus het ministerieel besluit. 

Echter, het directoraat-generaal van de handelsscheepvaart kan het verbod opheffen op verzoek van een van de publieke Spaanse havens en met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, om daarmee bepaalde schepen tot een of meerdere havens te toe laten als onderdeel van de reisroute. 

Geen cruiseschepen tot einde coronacrisis

De maatregel blijft gelden totdat de Covid-19-crisis in Spanje voorbij is, zoals is vastgelegd in Koninklijk Besluit 21/2020 van 9 juni. De maatregel hoort bij het ‘nieuwe normaal’ waarvoor nog de nodige preventie-, controle- en coördinatiemaatregelen van kracht zijn om deze gezondheidscrisis het hoofd te bieden.  

Om bij te dragen aan het terugdringen van de coronapandemie, acht de Spaanse regering het handhaven van een aantal controle- en preventiemaatregelen ‘urgent en noodzakelijk’, om controle te houden over de mogelijke gezondheidsrisico’s nu de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven vanwege het gunstige epidemiologische verloop van Covid-19 in Spanje. Voor alle toeristen die naar Spanje komen, moet de ondernomen reis veilig blijven. Daarvoor zijn overal strikte veiligheidsprocedures noodzakelijk, maar zeker geldt dit aan boord van alle cruiseschepen. 

Dit vind je misschien ook leuk