Drive-in bioscopen Spanje opnieuw populair als uitje in coronatijden

door admin
Drive-in bioscopen Spanje opnieuw populair als uitje in coronatijden

De oorsprong van de drive-in ligt in de Verenigde Staten en bereikte het hoogtepunt van zijn populariteit eind jaren ’50 en begin jaren ’60. Het concept van een groot buitenscherm, een projector, een pop-up bar of afhaaltentje en een groot terrein voor alle auto’s om te parkeren was toen immens populair, zeker sinds de film Grease.

Gezien de ontwikkelingen van de coronapandemie wordt in Spanje weer teruggegrepen op deze vorm van vrijetijdsbesteding. De Spaanse nieuwssite VozPopuli zette de bekendste drive-in bioscopen in Spanje op een rij:

Cinemacar Alicante

Deze nieuwe drive-in bios ligt aan de rand van Alicante in het district Divina Pastora vlakbij de A7. Cinemacar beschikt over het grootste bioscoopscherm van Europa (500m2) en 45.000m2 aan ruimte voor auto’s. In het gedeelte voor de auto’s kunnen bezoekers hun huisdieren meenemen zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Deze moeten altijd zijn aangelijnd en eigenaren moeten ervoor zorgen dat de dieren geen andere bezoekers lastig vallen. Op een speciaal terrein kunnen de dieren worden uitgelaten en water drinken. 

Drive-in Dénia (Alicante)

In 1979 werd de eerste film op het scherm van de drive-in bioscoop in Dénia geprojecteerd. Deze drive-in in Dénia heeft plek voor 300 auto’s en serveert dagmenu’s. Woensdag zijn de kaartjes slechts 5 euro per persoon en is de auto gratis, alle andere dagen betalen gasten 6,50 per persoon en 3 euro voor de auto.  

Drive-in El Sur Mutxamel (Alicante)

Deze drive-in in Mutxamel is een van de grotere in Spanje met plek voor 400 auto’s. Elke dag is deze drive-in geopend vanaf 20.00 uur. Er is zelfs een ‘petfriendly zone’ zodat mensen hun huisdier niet alleen thuis hoeven te laten. Ook voor deze drive-in geldt dat woensdag de goedkoopste dag is hoewel er regelmatig aanbiedingen zijn op andere dagen.

Autocine Star (Valencia)

Deze drive-in werd in 1981 geopend in het Parque Natural de la Albufera. Over het algemeen worden er twee films per dag gedraaid. De gangbare prijs is 6 euro per persoon en 3 euro voor de auto. Tijdens de film kan er ook genoten worden van een hapje en een drankje.

Autocine de Gijón (Asturië)

In 1993 werd deze drive-in geopend langs de Cantabrische kust. Actuele films worden regelmatig afgewisseld met grote klassiekers. Deze drive-in rekent 10 euro per auto met maximaal 5 mensen in een voertuig. Bij de vertoning van Disneyfilms geldt slechts de helft van de entreeprijs.

Autocine Getxo (Baskenland)

Pas in 2015 werd deze drive-in geopend en deze wordt op dit moment gezien als een van de modernste filmtheaters van Spanje. Dit komt voornamelijk vanwege de hypermoderne projector en het grootste scherm in de Golf van Biskaje. De prijs is 10 euro per auto. Bijzonder is dat het geluid van de film wordt uitgezonden via een FM-zender waardoor gasten zelf het geluid kunnen reguleren.

Autocine RACE (Madrid)

De RACE drive-in is nog een stukje nieuwer. In 2017 werd deze geopend met een oppervlakte van maar liefst 25.000 vierkante meter. Naast het tonen van films wordt deze plek ook regelmatig gebruikt als locatie voor feesten, concerten en andere sociale evenementen. Ook is er een restaurant waar bezoekers eten en drinken kunnen halen.

Dat de wereld er anders uitziet sinds de komst van het coronavirus is zeker. Veel mensen willen terug naar de oude gewoontes, maar niet altijd is dit verantwoord. Drive-in bioscopen lijken deze zomer de oplossing zodat er toch kan worden genoten van de nieuwste films.

Dit vind je misschien ook leuk