De perfecte zomer om de onbekende kant van Ibiza te ontdekken

door admin
De perfecte zomer om de onbekende kant van Ibiza te ontdekken

Ibiza is allesbehalve alleen aantrekkelijk vanwege het wereldberoemde nachtleven. De combinatie van zon, witte stranden, turquoise zee, groene heuvels, diverse recreatiemogelijkheden en een divers cultureel aanbod maakt dit eiland in de Middellandse Zee een ideale vakantiebestemming voor alle soorten toeristen. 

Veelzijdig vermaak

Zonder het feest-toerisme is het eiland dit jaar bij uitstek geschikt om er samen met het hele gezin te genieten van de weldadige rust en de prachtige natuur. Bovendien is Ibiza een van de locaties in Spanje waar het coronavirus nauwelijks voet aan de grond heeft gekregen. Aan de 210 kilometerlange kust zijn er voldoende plekjes te vinden om samen even helemaal aan het dagelijks leven te ontsnappen, bijvoorbeeld aan het strand van Ses Salines of het wat meer afgelegen strand Platges de Comte aan de zuidelijke westkust van het eiland. Aanschouw het mooie en mysterieuze eiland Es Vedrà, gelegen tegenover Cala d’Hort of bezoek een van de vele voor dit eiland zo karakteristieke hippiemarkten. 

Sportieve recreatie

Watersportliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken op Ibiza; aan vrijwel de hele kust van het eiland zijn er mogelijkheden om te kajakken, te snorkelen, te surfen of de diepzeeduiken. Voor wie liever landinwaarts de natuur in trekt zijn er volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Het klimaat dat op het eiland vrijwel het hele jaar door aangenaam is, maakt Ibiza bij uitstek geschikt voor sportieve toeristen. 

Cultuur

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ommuurde hooggelegen oude centrum van Ibiza stad dat sinds 1999 opgenomen is op de Unesco Werelderfgoedlijst. De 10 hectare grote vesting met vijf verschillende toegangspoorten biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De mooiste entree is de Portal de Ses Taules waar verschillende culturele bezienswaardigheden te vinden zijn zoals het Museo de Arte Contemporáneo, het Museo Puget en het Museo Deiocesano dat naast de kathedraal ligt. Ook winkelliefhebbers kunnen in Ibiza-stad hun hart ophalen in het uitgebreide aanbod aan kleine boetiekjes en designerstores.

Ibiza heeft bovendien een uitstekend en zelfs gerenommeerd culinair aanbod, van kleine strandtentjes met de beste vis, vers gevangen uit de Middellandse Zee, tot restaurants met een vermelding in beroemde culinaire gidsen, waar zowel traditionele streekgerechten als moderne avantgardistische creaties worden geserveerd. 

Vrijheid

De sfeer van vrijheid die het eiland als sinds het begin van de twintigste eeuw uitstraalt, heeft Ibiza tot een geliefd oord voor de LGBT-gemeenschap gemaakt. Populair zijn de diverse gay-bars, waar overigens iedereen welkom is, en de beroemde Calle de la Virgen, met zijn nachtelijke kosmopolitische vermaak. 

Kortom, wie alleen voor het nachtleven naar Ibiza komt, doet zichzelf flink te kort. Het eiland heeft oneindig veel meer te bieden en is voor rust-, natuur-, cultuur- en gastronomieliefhebbers dit jaar misschien wel dé ideale vakantiebestemming.

Dit vind je misschien ook leuk