Twee Spaanse naaktstranden bij beste van Europa in 2020

door admin
Twee Spaanse naaktstranden bij beste van Europa in 2020

Helder water, fraaie vegetatie en alle tekenen van beschaving op zo een afstand dat je er niet mee wordt geconfronteerd en je in het paradijs waant. Dat nodigt uit tot een onbelemmerde duik in zee. De lijst met de tien beste nudistenstranden van Europa door OnBuy. 

Op de eerste plaats prijkt het strand Ses Illetes op het eiland Formentera (Balearen). Dit is volgens deze lijst het beste naaktstrand van Europa. OnBuy zocht hiervoor in september de naaktstranden met de hoogste kwalificaties uit die minimaal 200 keer door gebruikers waren beoordeeld. Ses Illetes kwam als beste uit de bus met 4,8 sterren in Google. 

Dit strand met maagdelijk wit zand aan de Middellandse Zee die hier blauwer is dan blauw ligt in het beschermde natuurpark Ses Salines dat zowel een deel van Formentera als een deel van Ibiza omvat. Condé Nast Traveler voegt nog toe dat er geen ranglijst van mooie stranden is waar Ses Illetes op ontbreekt. Het strand wordt geflankeerd door duinen en ligt in het uiterste noorden van het eiland. 

Het andere Spaanse strand dat in deze lijst werd opgenomen en op nummer 4 staat is Playa de los Muertos in Almería in het beschermde natuurgebied Cabo de Gata. Dit is niet gemakkelijk te bereiken en dat houdt de massa’s in de drukke zomermaanden enigszins op afstand. Grillige rotsformaties vormen het decor voor het prachtige lichtgekleurde strand aan een azuurblauwe zee met kristalhelder water. 

De Top 10 beste naaktstranden van Europa

10. Bredene in België

9. Buhne 16 in Duitsland

8. Little Banana Beach op Skiathos in Griekenland

7. Cigaro strand in La Croix-Valmer in Frankrijk

6. Porto Ferro op Sardinië in Italië

5. Strand van Adegas in de Algarve in Portugal

4. Playa de los Muertos in Carboneras in Spanje

3. Valalta Beach in Rovinj in Kroatië

2. Knoll Beach in Studland, Verenigd Koninkrijk

1. Playa de Ses Illetes op Formentera Spanje

Dit vind je misschien ook leuk