Brutale roof wintercollectie Ágatha Ruiz de la Prada

door admin
Brutale roof wintercollectie Ágatha Ruiz de la Prada

Ruiz de la Prada deelde de gebeurtenis op haar Instagramaccount en plaatste een SOS-bericht om hulp te vragen: ‘Vanochtend is de bestelwagen die mijn nieuwe collectie vanuit de fabriek in Portugal naar mijn winkel vervoerde, overvallen. Ik ben radeloos. Neem alstublieft contact met ons op wanneer de collectie voor de verkoop wordt aangeboden. Deel deze post en help ons de collectie terug te krijgen! #AgathaRuizdelaPrada’. 

Met voorbedachte rade

Ruiz de la Prada vermoedt dat de diefstal zorgvuldig gepland is en met voorbedachte rade ’s nachts heeft plaatsgevonden. De ontwerpster maakt zich minder zorgen om de waarde van de gestolen goederen dan om het feit dat bijna haar hele nieuwe collectie is gestolen. Zij zegt hierover: “Die waarde valt uiteindelijk mee, maar ze hebben 80% van de wintercollectie meegenomen. Die had ‘s ochtends om 10 uur in de winkel in Madrid moeten aankomen, maar rond die tijd werden we gebeld door een huilende vervoerder uit Portugal, die meldde dat het busje met alle kleding gestolen was.”

Geluk bij een ongeluk

“Een deel van de lading was bestemd voor het warenhuis el Corte Inglés, daar ben ik bijna nog bezorgder om dan om mijzelf. Gelukkig is deze lading, die in een ander bestelbusje werd vervoerd, niet gestolen. Dit heb ik in mijn leven niet eerder meegemaakt en het maakt me verschrikkelijk boos.”

De modeontwerpster vermoedt dat de gestolen artikelen op markten verkocht zullen worden. “Het is niet lucratief om 2000 kledingstukken per stuk te verkopen”, redeneert Ruiz de la Prada, die nu eerst wil bijkomen van deze onverwachte tegenslag.

Dit vind je misschien ook leuk