Ontdek de charme van het Andalusische plaatsje Chiclana de la Frontera

door admin
Ontdek de charme van het Andalusische plaatsje Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera is dan ook een prima bestemming voor een dag- of weekendtrip of een korte vakantie in combinatie met natuurpark Bahía de Cádiz. De stad heeft een breed cultureel aanbod en wie verfrissing zoekt, kan terecht op het mooie brede Playa de Barrosa met voldoende chiringuitos om weer nieuwe energie op te doen. 

Plaza Mayor

In het historische stadcentrum staat op de Plaza Mayor de Iglesia Mayor de San Juan Bautista, een neoclassicistische parel uit het begin van de zestiende eeuw. Naast de kerk staat de achttiende eeuwse Torre de Reloj met zijn kenmerkende poort. Eveneens op de Plaza Mayor bevindt zich het Museo Chiclana dat in het teken staat van de geschiedenis van de stad. Vlakbij het museum is de Fenicische vindplaats Cerro del Castillo te bezichtigen. Vanaf hier is het een kwartiertje lopen naar de uitkijktoren van de Ermita de Santa Ana, die een adembenemend uitzicht biedt over de kust van Cádiz. 

Het barokke altaar van de Iglesia de Jesús Nazareno maakt een bezoek aan deze kerk de moeite waard, evenals de amandellekkernij die door zusters Augustinessen uit het aangrenzende klooster worden gemaakt en terplekke geproefd kunnen worden. 

Sherry-bodega’s

In Chiclana de la Frontera zijn een aantal voor deze regio kenmerkende Sherry-bodega’s te vinden, zoals El Sanatorio waar, gezeten tussen de houten vaten, kan worden genoten van de beste Sherry’s uit de regio. In de nabijgelegen Bodega Cooperativa wordt het fermentatieproces van de sherry getoond in een van de 1.500 vaten van dit wijnhuis dat niet alleen naar zeggen jaarlijks twee miljoen liter sherry maar ook azijn produceert. 

Voor wie geïnteresseerd is in de wijnhistorie van dit gebied kan zijn hart ophalen in het wijn- en zoutmuseum Centro de Interpretación del Vino y la Sal waar gratis rondleidingen worden verzorgd. Buiten de stad zijn ook de zoutvelden van Santa María de Jesús een bezoek meer dan waard. 

Kleurrijke flamencowinkel

Voor het verlaten van de stad is het de moeite waard nog wat Spaanse cultuur te snuiven in de prachtige winkel Arte y Moda La Flamenca, met een kleurrijk aanbod aan waaiers, hoeden, schoenen, castagnetten en vooral veel en mooie flamencojurken. 

Beschermd natuurpark Bahía de Cádiz

In de nabije omgeving van de stad ligt het mooie natuurpark Parque Natural Bahía de Cádiz, met uitgestrekte zoutvlaktes, draslanden, rivieren en zandduinen. Dit beschermde natuurgebied met een oppervlakte van meer dan 10 duizend hectare is een belangrijk ecosysteem voor veel met uitsterven bedreigde watervogels en andere wilde diersoorten. Het park biedt diverse recreatiemogelijkheden zoals surfen, zeilen en wandelen. Parque Natural Bahía de Cádiz is een zogeheten ZEPA-gebied, een door de EU uitgeroepen beschermingsgebied voor vogels.  

Dit vind je misschien ook leuk