Dit zijn de beste 12 Netflix-series uit Spanje

door admin
Dit zijn de beste 12 Netflix-series uit Spanje

Of ze nu speciaal voor de streamingdienst zijn geproduceerd (Las Chicas del Cable en Élite) of door Netflix zijn gekocht (Catedral del Mar, Toy Boy), het Zuid-Europese land heeft een aantal spannende series voortgebracht die je het beste entertainment bieden, terwijl er belangrijke verhalen worden verteld. Wat is jouw favoriet?

1. El Inocente – The Innocent (2021)

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, dat kan Mateo Vidal (Mario Casa) beamen. Het is negen jaar geleden dat hij verantwoordelijk was voor de dood van een man terwijl hij een geschil probeerde op te lossen. Terwijl hij weer vrij is, verdwijnt zijn zwangere vrouw tijdens een zakenreis. Alles wijst erop dat dit een bewuste wraakactie tegen Mateo is. De Netflix-miniserie is een bewerking van de roman The Innocent van Harlan Coben.

2. El Desorden que Dejas – The Mess you Leave behind (2020)

De Spaanstalige miniserie, een psychologische thriller over twee literatuurdocenten in het noordwesten van Spanje, heeft slechts acht afleveringen. De plot van de Netflix-serie wordt verteld op twee tijdsniveaus en we zien Viruca (Bárbara Lennie) en haar opvolger Raquel (Inma Cuesta) terwijl ze hun dagelijkse leven leiden. Dit wordt gekenmerkt door intriges, affaires en misdaad. Raquel probeert ook de omstandigheden te achterhalen waaronder haar polariserende voorganger stierf – en brengt zichzelf daarbij steeds verder in gevaar. De kern van het verhaal is de vraag: “Hoe ver zou je gaan om je meest duistere geheimen te beschermen?” 

3. La Casa de Papel – Money Heist 

Oorspronkelijk zou dit ontroerende drama over een groep eervolle overvallers na één seizoen zijn afgelopen: “Money Heist” werd geproduceerd als een miniserie voor de Spaanse televisie. Toen nam Netflix de licentie voor de distributie over en verkleinde de afleveringen zo dat 15 afleveringen van elk 70 minuten 22 afleveringen werden van ongeveer 45 minuten. Het nieuwe vertelformaat en verhaal werd zo goed ontvangen door het Netflix-publiek dat er extra seizoenen werden geproduceerd.

De serie volgt twee opeenvolgende overvallen gepleegd door de raadselachtige professor en zijn team van uitverkoren melaatsen; na verloop van tijd worden de soms zeer tegenstrijdige personages een familie. Een spin-off over het sociopathische genie Berlin is in de maak. 

4. Las Chicas del Cable – Cable Girls (2017)

Deze feministische Netflix-serie presenteert een spannende mix van misdaad en drama, terwijl serieuze problemen worden aangepakt, zoals huiselijk geweld en discriminatie van de LGBTQ+-gemeenschap en mensen met een psychische aandoening. De focus ligt op vier jonge vrouwen die in de jaren twintig werken voor het eerste telefoonbedrijf in de metropool Madrid. Ze zijn op zoek zijn naar hun plek in een wereld die wordt gekenmerkt door tumult. Het verhaal maakt de vriendschap van de vier vrouwen tot prioriteit en die vrieindschap vormt vervolgens de rode draad bij alles wat er gebeurt. Naarmate de latere seizoenen vorderen, worden de wendingen echter steeds absurder en de romantische conflicten steeds vermoeiender.

5. Élite – Elite (2018)

Intriges, verboden affaires, chantage en zelfs moord: de studenten van de elitaire middelbare school Las Encinas doen er alles aan om hun duistere geheimen te beschermen. Het jeugddrama Élite maakt voornamelijk gebruik van bekende verhaalstructuren, maar in tegenstelling tot andere tienersoaps tekent de serie zijn personages op zo’n complexe en interessante manier dat je symphatie op kunt brengen voor iedereen. Daarnaast weet de Spaanse producent het plot van de eerste drie seizoenen (die draaien om de moord op een schoolmeisje) op een kunstzinnige manier te combineren. 

6. La Catedral del Mar & Los Herederos de la Tierra (2022)

De twee series gebaseerd op het romanduo van Ildefonso Falcones spelen zich beide af in het 14e-eeuwse Barcelona, ​​​​op het hoogtepunt van de commerciële en militaire macht van de stad in de Middellandse Zee. In dezelfde periode werd ook de Kathedraal van Santa Maria del Mar gebouwd. Die dient als achtergrond voor het verhaal. Beide historische drama’s gaan over sociaal onrecht, over liefde, familie en eer. 

7. La Cocinera de Castamar – The Cook of Castamar (2021)

Een getalenteerde kok (Michelle Jenner) zet in dit historische drama in 1720 in Madrid, gebaseerd op de gelijknamige roman van Fernando J. Muñez, de boel op stelten. Het verhaal speelt zich af in de beklemmende context van de 18e eeuwse Spaanse samenleving onder het bewind van Felipe V. Het is een klassiek verhaal vol erotiek, bedrieglijke politieke complotten, vooroordelen en de conservatieve esthetiek die typisch was voor die tijd. Door de klasse-overspannende romantiek van Downton Abbey te combineren met de politieke intriges van de Tudors, trekt het verhaal de kijkers naar binnen met zijn dromerige locaties en minutieus gedetailleerde scenes.

8. Sky Rojo (2021)

‘Hustlers’ ontmoet ‘Thelma & Louise’ ontmoet ‘Sucker Punch’: zo kun je deze schrille roadmovie in de vorm van een serie van Alex Piña het beste omschrijven. Drie prostituees Coral, Wendy en Gina zijn op de vlucht voor hun pooiers. Omdat het een kwestie van leven of dood is voor de dames, nemen ze de ene onredelijke beslissing na de andere. Tijdens spannende achtervolgingen komt de kijker via flashbacks te weten hoe de dames in het oudste beroep ter wereld terecht zijn gekomen. Met aanstekelijke muziek en veel humor is het een snelle En dat is natuurlijk een compliment. Voeg daar de aanstekelijke muziek aan toe en een goeie dosis humor en een opwindende serie is het resultaat. 

9. Alta Mar – High Seas (2019)

Op de eerste reis van het cruiseschip ‘Bárbara de Braganza’ eind jaren veertig valt een verstekeling overboord. Wie was de vrouw? En was haar val echt een ongeluk, of heeft iemand haar geduwd? Schrijver Eva Villanueva wil de raadselachtige omstandigheden tot op de bodem uitzoeken en promoot daarbij ook een duister geheim van haar familie gerelateerd aan het nazi-verleden van Spanje.

10. La Monja Guerrera – Warrior Nun (2020)

Gebaseerd op de gelijknamige strips, vertelt ‘Warrior Nun’ het verhaal van een geheime organisatie van krijger-nonnen die zich in het geheim inzetten om de mensheid te beschermen tegen demonen. Wanneer hun leider sterft, kiest een mysterieus artefact hun opvolger. Het probleem is dat dit een tienerwees (Alba Baptista) is zonder training als krijger die geen idee heeft wat het betekent om deel uit te maken van een gemeenschap. Ondanks dat het een Spaanse Netflix-productie is, spreken alle personages Engels met elkaar in deze internationaal gecaste Netflix-serie. 

11. Toy Boy (2019)

Na zeven jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor moord, is stripper Hugo (Jesús Mosquera) vastbesloten om zijn ex-geliefde voor het gerecht te brengen. Zij gaf hem namelijk de schuld van de misdaad nadat Hugo zich niets meer kon herinneren na een nacht van drinken en seks. Samen met zijn advocaat Triana (María Pedraza uit ‘Élite’) en zijn collega’s van de stripclub Inferno gaat Hugo op ontdekkingstocht door de onderwereld van Marbella om antwoorden te vinden. 

12. Valeria (2020)

In het Spaanse antwoord op ‘Sex and the City’ dwaalt een jong getrouwde schrijver (Diana Gómez uit ‘Money Heist) af: een oude kennis (Maxi Iglesias) van haar beste vriendin wekt al lang onderdrukte verlangens in haar op. Haar vriendin Nerea daarentegen beleeft voor het eerst haar liefde voor vrouwen vrijuit. Carmen gaat een gepassioneerde relatie aan met een collega en Lola is vastbesloten om van haar vrijgezelle leven te genieten. De serie is gebaseerd op de romans “En los zapatos de Valeria” van Elisabet Benavent.

Dit vind je misschien ook leuk