José en María meest voorkomende voornamen in Spanje

door admin
José en María meest voorkomende voornamen in Spanje

Het Spaanse bureau voor de Statistiek INE publiceerde woensdag de geactualiseerde namen-database. Voor jongetjes die in 2011 werden geboren was de populairste naam Alejandro (5.870 keer gekozen onder het totaal van 242.251 jongetjes) en voor meisjes Lucía (6.143 keer gekozen ten opzichte van een totaal van 247.620). 

De top vijf van jongensnamen gaat verder met op de tweede plaats Daniel, gevolgd door Pablo, Hugo en Alvaro. Voor meisjes is het Paula op twee, María op drie, Sara en Daniela op de vierde en vijfde plaats.

Per regio

Per regio zijn er enkele verschillen in populaire namen voor pasgeborenen, maar over het algemeen is de mate van originaliteit niet heel hoog, zoals te zien is aan het volgende overzicht per regio van populairste jongens- en meisjesnamen:

Andalusië: Alejandro en María

Aragón: Diego en Lucía

Asturias: Daniel en Sara

Balearen: Marc en Paula

Canarische Eilanden: Alejandro en Valería

Cantabrië: Daniel en Lucía

Castilla y León: Daniel en Paula

Castilla la Mancha: Alejandro en Lucía

Catalonië: Marc en Martina

Valencia: Alejandro en Paula

Extremadura: Daniel e María

Galicië: Hugo en Sara

Madrid: Alejandro en Lucía

Murcia: Alejandro en María

Navarra: Javier en Lucía

Baskenland: Jon en Ane

La Rioja: Daniel en Paula

Ceuta: Mohamed en Noor

Melilla: Mohamed en Sara

Meest voorkomende namen

In 2011 waren er in Spanje 686.254 jongens/mannen die José heten en 674.398 meisjes/vrouwen met de naam María Carmen. De top vijf van meest voorkomende achternamen was in 2011: García (1.482.036 personen heten zo), Gonzalez, Rodriguez, Fernandez en ten slotte López.

Via deze link kun je kijken hoeveel je eigen naam voorkomt in Spanje en waar de meeste mensen wonen met dezelfde voor- of achternaam.

Dit vind je misschien ook leuk