Onderzoek wijst uit: Het is goed leven in Málaga

door admin
Onderzoek wijst uit: Het is goed leven in Málaga

Die hoge levenskwaliteit is te danken aan de korte reistijd van en naar werk, aan dat men zich er veilig voelt en dat de belangrijkste dienstverlening aan burgers er goed is geregeld. Het onderzoeksbureau Indra onderzocht 234 steden wereldwijd op zeven maatstaven zoals veiligheid, respons snelheid van hulpdiensten, staat van de gezondheidszorg, reistijd van en naar werk, duurzaamheid, schoonmaak en elektronische administratie.

Op vijf van de zeven indicatoren scoort Málaga boven het wereldgemiddelde. Op het gebied van schoonmaak en duurzaamheid kan er volgens het onderzoek nog een en ander worden verbeterd. Het aantal punten voor schoonmaak was 4,5 en is meteen de laagste score op de 10 punten die totaal te behalen zijn en het gemiddelde van alle onderzochte steden dat op 5,4 ligt. Op dit punt scoort Málaga ook slechter dan Madrid (5,4), Barcelona (5,9) en La Coruña (6).

Een ander zwak punt is duurzaamheid met een score van 4,9 ten opzichte van een mondiaal gemiddelde van 5,2. Indra schrijft in het rapport dat Málaga in het licht van het project Ciudad 2020 op middellange termijn nog veel aan deze twee punten kan verbeteren. Zo kan de stad stimuleren dat meer gebouwen zelfvoorzienend worden wat betreft hun energievoorziening en dat er meer regenwater gebruikt gaat worden voor besproeiing.

Madrid en La Coruña ook goede score

De gemiddelde reistijd naar werk is in Málaga vastgesteld op 24 minuten en dat is veel lager dan het mondiale gemiddelde dat met 46 minuten bijna het dubbele is. Naast Málaga zijn Madrid en La Coruña de andere Spaanse steden die het beste uit dit onderzoek naar voren kwamen. La Coruña scoort goed op levenskwaliteit en op bijna alle diensten zit de stad boven het gemiddelde. Madrid kreeg 7 van de 10 punten op het gebied van de hulpdiensten, dankzij het overkoepelende centrum voor veiligheid en noodsituaties CISEM.

Slimme steden

Indra biedt advies op het gebied van technologie, innovatie en talent en houdt zich ook bezig met de zogenoemde ‘smart cities’ of slimme steden waar zaken als technologie, infrastructuur en energie beter op elkaar afgestemd zijn zodat de stad klaar is voor de komende eeuw op het gebied van onder meer duurzaamheid. 

Via deze link kun je indexen zien waar onder meer de levenskosten, misdaadniveau, mate van vervuiling en de staat van de gezondheidszorg overal ter wereld met elkaar worden vergeleken.

Dit vind je misschien ook leuk