Weer nieuwe attractie voor Málaga-stad

door admin
Weer nieuwe attractie voor Málaga-stad

Dit is een overdekte markt waar je niet enkel eten kunt kopen, maar ook direct kunt aanschuiven om te proeven van lokale en authentieke gerechten met een lekker glas wijn erbij. De Mercado de San Miguel in Madrid of Victoria in Córdoba zijn goede voorbeelden van hoe het er ook in Málaga aan toe moet gaan. 

Gourmet Málaga zal gevestigd zijn in de bestaande markthal Merced in hartje centrum van de Zuid-Spaanse stad en is een intiatief van een groep Malageense ondernemers, zo staat te lezen in de regionale krant Sur. De markt ligt precies tussen het Teatro Cervantes en het geboortehuis van de Spaanse meester Pablo Picasso aan het Plaza de la Merced. Er komt ook een podium voor theatervoorstellingen en muziekconcerten.

Werkzaamheden

Om op komende Palmzondag open te kunnen gaan (29 maart 2015) zal men volgens de laatste berichten in november al beginnen met de renovatiewerkzaamheden. Naast de huidige marktkramen komen er 36 kleine horeca-gelegenheden bij. Dat zullen deels vestigingen zijn van al bestaande restaurants in Málaga. 

Dit vind je misschien ook leuk