Crew Game of Thrones strijkt neer in Sevilla

door admin
Crew Game of Thrones strijkt neer in Sevilla

Canvas doeken beschermen de set tegen pottenkijkers omdat men bang is dat anders het plot bekend wordt. Men werkt aan het vijfde seizoen van de fantasy-televisieserie. De gemeente Sevilla is erg blij met de komst van The Game of Thrones naar de stad. Deze heeft een positief effect op het aantal toeristen, dat normaal gezien al niet gering is met circa 2 miljoen bezoekers op jaarbasis. Het Real Alcazar is tot eind oktober gedeeltelijk gesloten voor publiek. Ook staat te lezen in de krant Sur dat men een vergunning heeft gekregen om de vijvers in de tuinen van het Moorse paleis dat nog stamt uit de tiende eeuw een andere kleur te geven. Voor een bepaalde scène wordt het donkerblauw. 

Osuna

Later deze maand trekt het productieteam en de crew naar Osuna. Dit is een klein stadje gesitueerd op een heuveltop omringd door olijfboomgaarden op 90 kilometer van de stad. Hier zeggen de autoriteiten dat het aantal bezoekers sinds het nieuws van de opnames bekend is, is gestegen met 15 procent. 

Kaartje kopen

De Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau heeft een kaartje moeten kopen om een scene op te nemen. Hij vertolkt de rol van Jaime Lannister, kingslayer in dit vijfde seizoen en was onderweg naar zijn werk zijn toegangskaart vergeten. De werknemers bij het loket herkenden hem niet en vroegen hem om toegang te betalen. Coster-Waldau maakte geen scene maar besloot om gewoon te betalen om het beroemde monument te kunnen betreden.

Figuranten

Sinds de productieleiders van de serie bekendmaakten in Spanje opnames te plannen, regende het sollicitaties voor figurantenrollen. De productiemaatschappij heeft maar liefst 86.000 aanvragen binnengekregen voor het totaal aantal van 550 beschikbare plaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk