Met dit nummer gaat Spanje naar het Songfestival in Wenen

door admin
Met dit nummer gaat Spanje naar het Songfestival in Wenen

Het lied ‘Amanecer’ (ochtendgloren’) werd gecomponeerd door Peter Boström, Thomas G:son en Tony Sánchez-Ohlsson. De  twee laatstgenoemden schreven ‘Guédate conmigo’, het lied waarmee Pastora Soler de grote finale bereikte van het Europese liedjesfestival in 2012. Klik hier voor het artikel van de Spaanse publieke omroep RTVE om het lied te beluisteren.

Strijdster

Aan het lied is als thema ‘strijd’ meegegeven. De zangeres is op de cover van de single te zien als strijdster in een Hellenistische outfit. In de eerste tien seconden van de videoclip is een virtueel oerwoud te zien en een doordringend geluid van een vogel te horen. De videoclip, geproduceerd door David Arnal en Germán de la Hoz, zal vanaf 9 maart beschikbaar zijn.

Kwaliteitspop

Het nummer ‘Amanecer’ valt volgens de zangeres onder de noemer kwaliteitspop, een stijl waarmee Spanje nog niet eerder aan de Europese liedjeswedstrijd heeft deelgenomen. Door het innovatieve karakter van het lied heeft Spanje volgens Edurne een goede kans om bij de top te komen.

Finale

In de zestigste editie van het festival dat plaatsvindt in Wenen op 19 en 23 mei zal Spanje direct in de finale staan en behoort tot de Grote Vijf samen met Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland. Het gastland heeft ook een garantie op de finaleplaats. De landen van de Grote Vijf steken altijd veel geld in het Songfestival waardoor ze sinds 2000 al een gegarandeerde finaleplaats hebben.

Trijntje Oosterhuis

Veertig landen doen in totaal mee.Vorig jaar won Conchita Wurst, de inmiddels wereldberoemde vrouw met baard met het nummer ‘Rise like a phoenix’.  Nederland wordt vertegenwoordigd door Trijntje Oosterhuis met het nummer ‘Walk along’. Popzangeres Anouk schreef dit lied.

Over Edurne

De 29-jarige zangeres die voluit Edurne García Almagro heet, deed mee aan programma’s in Spanje als ‘Operación Triunfo’ waar ze finaliste werd in het vierde seizoen, aan ‘Más que Baile’ waar ze tweede werd en werd winnaar van ‘Tu Cara me suena’. Daarnaast speelde ze rollen in diverse tv-series en is medepresentratrice van het programma ‘Todo va bien’ van Cuatro.

Dit vind je misschien ook leuk