Dit is de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival

door admin
Dit is de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival

‘Hello everybody’, begint de 29-jarige zangeres opgewekt in het Engels. Tijdens de beroemde liedjeswedstrijd vertolkt ze haar nummer in echter het Spaans. Dat ze zichzelf in het Engels voorstelt, zou volgens de Spaanse media te maken hebben met het feit dat haar vriend, de voetballer David de Gea, bij Manchester United speelt.

De zangeres is in elk geval ‘so, so, so happy’ om Spanje te vertegenwoordigen dit jaar. Meedoen aan het Eurovisie Songfestival is haar grote droom zo vertelt ze in de video.

‘Passie’

Omdat Spanje een van de ‘grote vijf’ is, landen die het meeste betalen aan de European Broadcasting Union, staat Edurne automatisch in de finale van de zestigste editie van het Songfestival die op 23 mei aanstaande plaatsvindt. Al op haar negende zong ze voor publiek en realiseerde ze zich dat muziek haar passie was. Ze door in Spanje met de talentenshow ‘Operación Triunfo’ in 2005. ‘Ik deed mee aan veel televisieshows, zingend, dansend en een hoop andere dingen, zo leuk’, aldus promoot Edurne zichzelf.

Ze vertolkte vijf jaar lang een rol in de musical Grease en is dus al redelijk gepokt en gemazeld als stage-performer. De video eindigt ze met dezelfde uithaal die ook het refrein vormt van het lied ‘Amanecer’.

‘Lelijker dan de achterkant van een koelkast’

Onlangs kwam de blonde zangeres negatief in het nieuws met haar opmerking dat ze de Britse stad Manchester lelijker vond ‘dan de achterkant van een koelkast’.

Dit vind je misschien ook leuk