Twee Britse vrouwen verdronken bij nachtelijke zwempartij in Spanje

door admin
Twee Britse vrouwen verdronken bij nachtelijke zwempartij in Spanje

Reddingsdiensten rukten meteen uit met een helikopter en twee reddingsboten. Een vrouw zou door de wilde zee in de problemen zijn gekomen, waarop de andere vrouw haar te hulp schoot en daarbij zelf ook in moeilijkheden kwam. Het laatste wat van beide Britse toeristen werd gezien was hoe ze door de golven verder op de zee in werden gedreven.

‘Wasmachine’

Volgens de politie is nog niet bekend hoe de vrouw erop kwam om te gaan zwemmen ondanks herhaaldelijke waarschuwingen dat de zee te wild was en de stroming te sterk. ‘Een zee als deze is als een wasmachine’, zo meldde een bron bij de lokale politie tegen de Spaanse pers. In die omstandigheden is het onmogelijk terug naar de kust te zwemmen.

Foto’s

De reddingsdiensten vonden de lichamen van de vrouwen van 33 en 36 jaar zeven uur nadat ze als vermist waren opgegeven. Ze waren op het strand van de onder feestvierende jongeren zeer populaire Spaanse badplaats met drie andere vrouwen. Naar het schijnt zouden ze vlak voor de golven foto’s hebben genomen, voordat een van de twee vrouwen besloot een duik te nemen.

Waarschuwing

Een portier van een nachtclub in de buurt zou hen herhaaldelijk hebben gewaarschuwd om niet in het water te gaan vanwege het stormachtige weer en de hoge golven. Het was uiteindelijk deze nachtportier die alarm sloeg bij de politie.

Bron: The Guardian

Dit vind je misschien ook leuk