Lanzarote krijgt Europa’s eerste onderwatermuseum

door admin
Lanzarote krijgt Europa's eerste onderwatermuseum

Het Museo del Atlántico wordt hiermee het eerste onderwatermuseum in Europa. De Caires maakte eerder sculpturen voor onderwatermusea in het Mexicaanse Cancun en in Grenada in West Indië. Het museum in Grenada was het eerste in zijn soort en werd als zodanig door National Geographic bijgeschreven in de top 25 wereldwonderen.

De beelden zullen twaalf meter onder het wateroppervlak te zien zijn voor duikers, zwemmers of boten met een transparante bodem. De sculpturen verbeelden lokale bewoners, maar ook figuren die symbool staan voor de vluchtelingencrisis of voor een maatschappelijke ontwikkeling. Zo is er ook een stel te zien dat een selfie maakt. 

Historische dag

‘Vandaag is een historische dag voor de eilanden omdat we de deur naar de oceaan hebben opengezet. Deze zal onze positie als unieke toeristische bestemming verstevigen en ons sterker en concurrerender maken ten opzichte van andere toeristische plaatsen in de buurt’, zei de voorzitter van de gemeenteraad op Lanzarote, Pedro San Ginés in een persverklaring. ‘Het eiland zal aan de wereld een van zijn meest kostbare geheimen tonen, die van de bodem van onze zee’. 

Het Museo del Atlántico krijgt een oppervlakte van 2.500 vierkante meter. De lokale overheid heeft er een budget van 700.000 euro voor vrijgemaakt, waarover nog wat controverse ontstond onder Podemos-afgevaardigden in de lokale politiek. 

Symbool

Volgens de kunstenaar zullen de sculpturen planten en onderwaterdieren aantrekken, zodat ze uiteindelijk symbool zullen staan voor de relatie tussen mens en natuur. 

Dit vind je misschien ook leuk