Polemiek rond grote stier in opera Madrid

door admin
Polemiek rond grote stier in opera Madrid

Deze stier verdient 5.000 euro per optreden, ongeveer gelijk aan het maandloon van de andere sterren, voor een optreden van 15 minuten per voorstelling. Easy Rider staat dan in een glazen vitrine die amer groter is dan hijzelf. De opera met stier zorgde eerder dit jaar al voor verhitte gemoederen onder dierenrechtenactivisten in Frankrijk, toen deze werd vertoond in de Opera de la Bastille in Parijs.

Gedrogeerd

Dierenrechtenorganisaties verweten de opera zich schuldig te maken aan dierenmishandeling. Bovendien zou de stier gedrogeerd worden om ervoor te zorgen dat ie zich koest zou houden tijdens de voorstelling. Deze twee zaken zijn echter tot nu toe niet bewezen. De Parijse ophef verplaatst zich nu naar Madrid. De organisaties Change.org en Avaaz.org startten al handtekeningenacties om de autoriteiten ervan te overtuigen dat de stier niet meer mag optreden.

Romeo Castellucci

De Italiaanse regisseur van de opera, Romeo Castellucci acht Easy Rider als onmisbaar in zijn voorstellingen. Hij ontkent alle aantijgingen van dierenmishandeling. Toch lukte het de Franse dierenactivisten in korte tijd ruim 30.000 handtekeningen te verzamelen met een foto van de opgesloten stier. Die werden ingeleverd bij de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin. Zij heeft tot nu toe echter nog niet gereageerd.

Volgens de Spaanse media zal het niet zozeer de stier zijn die in Spanje voor beroering zal zorgen, maar eerder nog de vele blote lichamen en verlamde figuranten die deel uitmaken van de opera van Castellucci. 

Dit vind je misschien ook leuk