Drie dagen lang voor 2,90 euro naar de bioscoop in Spanje

door admin
Drie dagen lang voor 2,90 euro naar de bioscoop in Spanje

Het enige dat je ervoor hoeft te doen is je inschrijven via de website FiestadelCine.com. Vervolgens kun je dan met die inschrijven een kaartje kopen bij het loket van je bioscoop of via de online bioscoopplatforms van de betreffende bioscoopketens.

Meer publiek

Het Fiesta del Cine wordt twee keer per jaar georganiseerd door diverse instanties uit de film- en bioscoopwereld zoals de confederatie van producenten, de federatie van distributeurs FEDICINE, de audiovisuele organisatie FAPE en de federatie van bioscopen inSpanje FEGE. De bedoeling is dat er meer publiek naar de film gaat, dan normaal het geval is vanwege de aantrekkelijk lage prijs. Normaal gesproken kost een bioscoopkaartje in Spanje tussen de 8 en 10 euro.

Bijna 2 miljoen bezoekers

Bij de laatste editie in november 2015 trok het Fiesta del Cine bijna 2 miljoen bezoekers in drie dagen tijd. Dat was een toename van 24% ten opzichte van een editie eerder in mei van dat jaar. Het record van oktober 2014 met bijna 2,2 miljoen bezoekers is echter nog niet gehaald. Wellicht gaat dat deze keer lukken.

Welke films

Alle films die draaien zijn te bezoeken voor het lage bedrag. Hieronder films van of met Antonio Banderas, Pedro Almodóvar, Ben Affleck, Robert Downey jr. en Charlize Theron. Titels in het Spaans die draaien zijn onder meer: Altamira, Batman Vs Superman: El amanecer de la justicia, Capitán América: Civil War, Cegados por el sol, Cien años de perdón, Hitchcock/Truffaut, Infiltrados en Miami, Julieta, Kiki, el amor se hace, El libro de la selva, El caso Fritz Bauer, El Olivo, La punta del Iceberg, Las crónicas de Blancanieves: El cazador y la Reina de Hielo, Lejos del mar, Los milagros del cielo, Lobos Sucios, Nacida para Ganar, Objetivo: Londres, The lady in the van, Tini: El gran cambio de Violetta, Toro, Trumbo y Victor Frankenstein. Veel films zijn op specifieke dagen van de week ook te zien in originele versie, ‘Versión Inglés’ met Spaanse ondertitels. Meer informatie op deze website.

Dit vind je misschien ook leuk