De leukste muziekfestivals op een rij

door admin
De leukste muziekfestivals op een rij

Low Festival

Waar: Benidorm (Provincie Alicante). Wanneer: 29-31 juli. Prijs: € 65 (of € 40 voor een dagkaart). 

Op dit festival zijn superveel toffe bands aanwezig. Er is een groot aanbod en er wordt steeds op meerdere podia tegelijk gespeeld. De bands die je kunt verwachten op dit festival zijn: Belle and Sebastian, Love of Lesbian, Suede, Los Planetas Vetusta Morla en The Kooks. 

Meer informatie op: lowfestival.es (in het Spaans of Engels)

Rototom Sunsplash

Waar: Benicàssim (Provincie Castellón). Wanneer: 13-20 augustus. Prijs: € 200 (dagkaarten zijn € 30).

Dit is het grootste reggaefestival van Europa. Ska, reggae en soft rock smelten hier samen en bezorgen je het ultieme zomergevoel. Manu chao, Marcia Griffiths, Damian Marley en Alborosie zijn enkele van de vele artiesten die op dit festival te zien en te horen zullen zijn.

Meer informatie op: rototomsunsplash.com en www.verrassendvalencia.nl/rototum-sunsplash.html

FiB

Waar: Benicàssim (Provincie Castellón). Wanneer: 14-17 juli. Prijs: € 159,30 (dagkaarten vanaf € 37,80).

Dit is een van de oudste festivals en is inmiddels een klassieker! Het is nog altijd een van de hotste festivals die er zijn. Het programma staat altijd bol van de goede artiesten, zoals The Chemical Brothers, Muse, Major Lazer en Massive Attack. Hier moet je zeker één keer in je leven geweest zijn.

Meer informatie op: fiberfib.com

BBK Live

Waar: Bilbao. Wanneer: 7-9 juli. Prijs: € 120 (dagkaarten vanaf € 58).

De hoofdartiesten zijn o.a.: Arcade Fire, Pixies en Foals, maar dit zijn slechts enkelen van de vele artiesten die op het programma staan. Dit festival was een van de eerste  festivals in het noorden en heeft echt zijn eigen charme. Deze mag je zeker niet missen!

Meer informatie op: bilbaobbklive.com

Sonorama Ribera

Waar: Aranda de Duero (Provincie Burgos). Wanneer: 11-14 augustus. Prijs: € 60 (toegang + campingkosten).

Dit is een van de goedkoopste festivals, en dat terwijl het programma vier dagen lang vol gepland staat met goede artiesten, zoals The Hives, Love of Lesbian en Molotov. Bovendien is er op dit festival door de jaren heen veel opkomend talent ontdekt (Zoals Izal, Vetusta Morla en Supersubmarina). Ben je toe aan een nieuwe favoriet en houd je van kamperen? Dan is dit festival een must!

Meer informatie op: sonorama-aranda.com/es

Viña Rock

Waar: Villarobledo (Provincie Albacete). Wanneer: 28-30 april 2017. Prijs: onbekend (kaartverkoop start op 28 september).

Hoewel de editie van 2016 al geweest is, raden we je aan om deze maar vast in je agenda te zetten. Dit aloude rockfestival is inmiddels al weer 20 keer gevierd. Dit jaar hebben meer dan 200.000 bezoekers genoten van de optredens van onder andere La Fuga, Reincidentes, Def Con Dos o Porretas. 

Meer informatie op: vina-rock.com

Primavera Sound

Waar: Barcelona . Wanneer: 31 mayo – 4 junio 2017. Prijs: € 145 in de voorverkoop (deurprijs € 215).

De laatste editie in Barcelona was een groot succes en al is het festivalterrein pas net geruimd, de volgende editie staat alweer gepland met meer dan 300 artisten! 

Meer informatie op: primaverasound.com

Boelo Sun Festival

Waar: Vejer de la Frontera (Cádiz). Wanneer: 9-14 augustus. Prijs: € 52

Zon, zee, strand, goede muziek, lekkere relaxplekken en artiesten als Amaral, Damien Marley, Coque Malla en Miss Cafeína beloven dit festival tot een heerlijk zomerfestijn te maken. Dit moet je proberen!

Meer informatie op: boelosunfestival.com

Utopía World Dance Island

Waar: Madrid. Wanneer: twee dagen in juni 2017 (precieze datum nog onbekend). Prijs: nog onbekend (prijzen in 2016 waren € 70).

Als je op je festival de drie beste dj’s van de wereld (David Guetta, Armin van Buuren en Martin Solveig) uitnodigt, dan is de boodschap duidelijk: daar moet je bij zijn. En dit was nog maar de eerste editie. Zorg dat je het volgend jaar niet mist!

Meer informatie op: festivalutopia.com

SOS 4.8

Waar: Murcia. Wanneer: 28-30 april 2017. Prijs: € 44,99. 

Dit festival telt al 9 edities en ieder jaar weten de makers er weer iets nieuws van te maken onder andere dankzij de input van de bezoekers. Er wordt van alles gedraaid – van indie tot electro. Binnenkort zijn de kaarten voor volgend jaar al te bestellen.

Meer informatie op: sos48.com

StarLite Festival

Waar: Marbella (Málaga). Wanneer: 14 juli – 20 augustus. Prijs: onbetaalbaar, maar de ervaring: onvergetelijk! (Prijzen variëren per dag en per artiest)

Ruim een maand iedere dag concerten van grote artiesten: Santana, Gente de Zona, DJ Nano, Tom Jones, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit is niet zomaar een festival, dit is een plaats waar nationale en internationale sterren schitteren.

Meer informatie op: starlitemarbella.com

ArenalSound

Waar: Burriana (Castellón). Wanneer: 2-7 augustus. Prijs: € 35. 

Een festival aan het strand, zes dagen dansen op muziek van Kaiser Chiefs, Two Door Cinema Club, Izal, Fangoria, Steve Aoki, Love of Lesbian, The Zombie Kids en tegen zo’n prijs…je hebt eigenlijk geen excuus om niet te gaan. ¡Fiesta!

Meer informatie op: arenalsound.com

DCode Fest

Waar: Madrid. Wanneer: 10 september. Prijs: € 60.

Dit festival duurt slechts 1 dag, maar het belooft een fantastische dag te worden! Eagles of Death Metal, Jimmy Eat World, Carla Morrison, Nothing but Thieves en nog veel meer!

Meer informatie op: dcodefest.com

AlRumbo Festival

Waar: Chipiona (Cádiz). Wanneer: 14-16 juli. Prijs: € 54 (dagkaarten vanaf € 35).

Veel variatie op dit festival: van The Prodigy tot de Gipsy Kings en daar tussen in: Martin Garrix, Violadores del verso, Vetusta Morla en Lori Meyers. Ontzettend veel goede artiesten voor een lage prijs. Mis het niet!

Meer informatie op: alrumbofestival.com

Dit vind je misschien ook leuk