Nieuwe fase Sagrada Familia Gaudí gepresenteerd

door admin

Met de bouw van de zes torens zal de Sagrada Familia eindelijk af zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit zijn in het jaar 20126, wat naar alle waarschijnlijkheid in 2026 zal zijn. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van nieuwe innovatieve systemen en zal steen het belangrijkste materiaal zijn. Volgens experts ziet de skyline van Barcelona er compleet anders uit als de basiliek voltooid is.

Fiestas de la Mercè

Komend weekend kunnen de mensen die een gratis kaartje bemachtigd hebben, de basiliek in zijn huidige vorm bezoeken. Dan zijn in Barcelona de Fiestas de la Mercè en de organisatie heeft ter ere daarvan 30.000 gratis toegangskaarten voor de Sagrada Familia ter beschikking gesteld. De kaartjes waren binnen 40 minuten al uitverkocht. Dit festival is het grootste van Barcelona en staat in het teken van Mare de Deu de la Mercè of Virgen de la Mercè, de patroonheilige van de Catalaanse hoofdstad.

Giften

Met de bouw van de Sagrada Familia werd al in 1882 begonnen en sindsdien is er bijna continue aan de kerk gebouwd. Alleen tijdens de Spaanse burgeroorlog heeft de bouw enkele jaren stilgelegen.  De voortgang van de bouw is voor een groot gedeelte afhankelijk van giften.

Dit vind je misschien ook leuk