Spanjaarden boos op Jamie Oliver

door admin
Spanjaarden boos op Jamie Oliver

Volgens Spanjaarden heeft het gerecht dan niets meer met paella te maken en kun je het dan net zo goed ‘rijst met spullen’ noemen. “Goed Spaans voedsel is nauwelijks lekkerder dan paella. Mijn versie is een mix van kippendijen & chorizo”, schreef de kok ter begeleiding van een foto van het recept op Twitter.

Vloeken in de kerk

Meteen viel half Spanje over Oliver heen. Chorizo in paella is volgens velen als vloeken in de kerk. “We onderhandelen niet met terroristen. Eerste waarschuwing”, was een reactie. Een ander suggereerde dat de Britse kok, die wel vaker een vrije geest toont met betrekking tot recepten, maar beter kipnuggets van zijn vingers kon maken. Een ander vergeleek Oliver’s daad met de verminking van het schilderij Ecce Homo in een dorp nabij Zaragoza. Een oude vrouw besloot enkele jaren geleden dit naar eigen inzicht te restaureren. Ook plaatste iemand een foto van wat willekeurige worsten op een bord met de begeleidende tekst: dit is mijn versie van paella, ik hoop dat je het lekker vindt. Tot zover heeft Jamie Oliver niet gereageerd op alle tumult.

Paella

Paella is een typisch Spaans rijstgerecht dat van oorsprong uit de regio Valencia komt. In deze streek wordt veel rijst verbouwd. Het gerecht bestaat uit rijst met groenten, kip, vlees en zeevruchten en werd door herders en boeren al vanaf de vijftiende eeuw klaargemaakt met producten van het land. Later ontstond er ook een variant met vis en andere ingrediënten.

Dit vind je misschien ook leuk