Weer kaarten te boeken voor Caminito del Rey

door admin
Weer kaarten te boeken voor Caminito del Rey

De provincie Málaga deed een grote investering, maar zat met zijn visie wel goed. De Caminito del Rey is een ongekende publiekstrekker die in het kielzog meteen het toerisme in het binnenland flink aanjaagt. Het ‘pad van de koning’ werd begin vorige eeuw geopend door de Spaanse koning Alfonso XIII en dankt daar zijn koninklijke naam aan. Het pad werd aangelegd om spullen door de moeilijk begaanbare kloof te vervoeren die nodig waren voor de bouw van de waterkrachtcentrale in El Chorro. 

Nadat het pad in onbruik raakte werd het steeds slechter begaanbaar en dus ook gevaarlijker. Sommige delen vielen weg, stalen bevestigingen lieten los en uiteindelijk konden enkel nog bergbeklimmers met speciale uitrusting het pad nog bewandelen. Na het zoveelste dodelijke ongeval besloten de autoriteiten het pad te sluiten om zo meer ellende te voorkomen. In maart 2015 werd na een omvangrijke renovatie El Caminito del Rey geopend voor publiek. Nu kan iedereen weer genieten van de prachtige omgeving en de bijzondere blikken op de kloof. 

Het enige ‘probleem’ is dat de populariteit tot gevolg heeft dat veel mensen het pad nog niet hebben kunnen lopen. Kaarten zijn steeds drie maanden vooruit te boeken, maar vaak al uitverkocht op het moment dat iemand kijkt. 70 procent van alle kaarten wordt verkocht aan individuele reizigers en de rest gaat naar reisbureau’s of touroperators. Vanaf vandaag is het mogelijk om tot eind mei kaarten online te kopen, maar veel tijdstippen zijn alweer uitverkocht. 

Lukt het je niet om tijdig een kaartje te bemachtigen, dan kun je ook een goede indruk krijgen van pad en omgeving via deze link naar Google Maps. Kijk onderstaande video die werd gemaakt met een drone of zie de video via deze link die de Caminito weergeeft zoals deze voor het herstel was.

Wil je toch een poging doen kaarten voor het pad te reserveren, klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk