Antonio Banderas trekt zich terug uit cultureel project in hartje Málaga

door admin
Antonio Banderas trekt zich terug uit cultureel project in hartje Málaga

Direct daarna kwam er een stroom van kritiek opgang. Deze was vooral afkomstig uit de oppositiepartijen binnen de gemeente. Málaga wordt al sinds 2000 bestuurd door burgemeester Francisco de la Torre van de Partido Popular (PP). De PP heeft sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2015 een minderheid.

Oppositiepartijen trekken de objectiviteit van de keuze voor het project ‘Ecos Urbanos’ ingediend door Banderas, Segui en Starlite sterk in twijfel en verdenken de burgemeester ervan de acteur te hebben voorgetrokken. Hierop publiceerde Banderas dinsdag een brief in de krant Sur waarin hij aankondigde zich uit het project terug te trekken. Hij is de ‘beledigingen’, de ‘deskwalificaties’ en de vernederende benaderingen zat. Architect José Seguí gaf daarop aan zich eveneens terug te trekken. 

Voor Banderas was de druppel het voorstel van de partij Izquierda Unida Málaga para la Gente om de aanbesteding volledig te annuleren. Dit voorstel werd gesteund door alle andere linkse partijen. De PSOE onthield zich van stemming. 

In 2010 kocht de gemeente het gebouw waarin de bioscopen Astorias en Victoria decennialang waren gevestigd voor 21,7 miljoen euro. Al jaren stond het pand leeg en in 2014 brak er nog brand uit. Het project van Banderas en de zijnen bestond eruit om er een groot cultureel centrum van te maken in een volledig nieuwgebouwd en modern pand met een totale oppervlakte van 9.000 vierkante meter en zes verdiepingen hoog. Hierin zouden commerciële ruimten, plek voor verschillende culinaire evenementen, restaurants, een spectaculair dakterras en een theater gecombineerd worden. Voor de bouwervan was 14 miljoen euro begroot. 

Antonio Banderas is geliefd in Málaga en onder de Malagueños. Elk jaar loopt hij mee in een van de processies tijdens Semana Santa en hij steekt zijn liefde voor Málaga nooit onder stoelen of banken. Hij investeert in de stad en in de lokale filmindustrie en betrok onlangs een penthouse tegenover het Alcazaba. Dit bouwde hij om tot een mini-Málaga

Zie ook: Málaga krijgt multifunctioneel cultureel centrum

Dit vind je misschien ook leuk