Niet meer in de rij voor het Alhambra in Granada

door admin
Niet meer in de rij voor het Alhambra in Granada

Voor dit unieke Moorse erfgoed in Zuid-Spanje kon je tot 12 uur \’s nachts wel entreekaarten online kopen, maar die moest je dan vervolgens nog bij het loket afhalen. Daarbij waren eventuele resterende kaarten de volgende dag gewoon bij het loket te koop. Hierdoor ontstonden vanwege de grote belangstelling voor het beroemde gebouwencomplex elke dag vanaf de vroege ochtend voor lange rijen voor het loket. Bij het loket was het bovendien niet mogelijk met creditcard te betalen. Een ongemak dat extra wachttijden opleverde.

Nieuw kaartverkoopsysteem Alhambra in Granada

Het meestbezochte monument van Spanje neemt echter vanaf aanstaande zondag een nieuw online kaartverkoopsysteem in gebruik. Mensen kunnen kaarten voor het Alhambra online kopenen thuis printen, zodat ze de kaartjes ook niet meer bij het loket hoeven af te halen. Bovendien zijn kaarten met een unieke code gelinkt aan DNI of paspoort, waardoor ook de veiligheid beter gegarandeerd kan worden. Dit voorkomt bovendien illegale doorverkoop. Vanaf zondag zijn kaarten online te koop tot twee uur voor aanvang van het bezoek. Zo heeft het Alhambra vanaf dan een zelfde systeem als andere vergelijkbare monumenten ter wereld.

Gedurende het bezoek moet bij de ingang van de verschillende gebouwen de toegangskaart opnieuw worden gescand. Zo kunnen bezoekers worden gevolgd en is te achterhalen welke bezoeker zich waar op elk moment bevindt. Kaarten zijn vanaf drie maanden tot twee uur voor het bezoek online te koop. Wie zijn geprinte kaarten vergeet, krijgt nog de mogelijkheid om bij twee printers in het Alhambra zelf de kaarten af te drukken.

Maximum aantal bezoekers

Het huidige systeem dat in 2007 werd ingevoerd, blijft nog tot 1 januari 2017 werken om dan voorgoed te verdwijnen. Het Alhambra staat al jarenlang slechts een maximaal aantal bezoekers per dag toe. De Nazarí paleizen, waar ook de beroemde leeuwenfontein te vinden is, hebben zelfs een maximum van 300 bezoekers tegelijkertijd op elk moment. Elk half uur worden zij toegelaten. In het hoogseizoen van april tot oktober kunnen op de rest van het terrein en in het paleis van Karel de Vijfde, het museum van Schone Kunsten en andere plekken in en rond het Alhambra iets meer dan 8.600 bezoekers naar binnen in een tijdsbestek van 11,5 uur dat het complex geopend is (van 8:30 tot 20 uur). In het laagseizoen kunnen 6.000 mensen naar binnen. De sluiting is dan twee uur eerder.  

Aantal bezoekers Alhambra in 2016

Het Alhambra ontving in 2016 2.615.188 bezoekers. 25 maart was de meestbezochte dag met 9.728 bezoekers en 15 december was de rustigste dag met iets meer dan 3.000 personen. Slechts 18 dagen in 2016 was het complex voor 100 procent bezet met 265.000 bezoekers.

Dit vind je misschien ook leuk