Prado Museum bij de tien beste ter wereld

door admin
Prado Museum bij de tien beste ter wereld

De reiswebsite TripAdvisor heeft dit bevestigd na een studie van de miljoenen commentaren en meningen van reizigers. Op die meningen is de website gebaseerd. Na een bezoek kunnen reizigers op de website vertellen wat ze ervan vonden. Zo krijg je per plaats in de wereld een snel overzicht van de best gewaardeerde hotels, restaurants en dingen om te doen.

Beste musea ter wereld, van Europa en van Spanje

In de Travellers Choice Musea hebben gebruikers het Prado Museum in Madrid als negende beste museum ter wereld genoemd en als vierde in Europa. Het eveneens Madrileense museum Thyssen-Bornemisza heeft het tot nummer 18 in Europa geschopt.

In deze editie van de Travellers Choice staat het Metropolitan Museum of Art in New York op nummer één als beste museum ter wereld. Hierna volgt Musée d’Orsay in Parijs als het beste Europese museum volgens de gebruikers. In totaal zijn tien Spaanse musea genoemd. Drie op Europees niveau en een op internationaal niveau.

Prado en Thyssen-Bornemisza

Zo is het Prado in Madrid het beste museum van Spanje, het vierde beste van Europa en het negende beste ter wereld. Het Thyssen-Bornemisza is het tweede beste museum van Spanje. Het Guggenheim in Bilbao is te vinden op de 22ste plek van Europa en de derde van Spanje. In de nationale top tien staan verder: Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en Museo Sorolla in Madrid, Museu Nacional d’Art de Catalunya – MNAC, het Picasso Museum in Barcelona, Teatro-Museo Dalí in Figueres en het Nationaal Archeologische Museum in Madrid.

De top 10 van beste musea ter wereld

1. Metropolitan Museum of Art, Nueva York

2. Nacional WWII Museum, Nueva Orleans

3. Musée d’Orsay, París

4. Art Institute of Chicago, Chicago

5. State Hermitage Museum and Winter Palace, Sint Petersburg

6. Nacional 9/11 Memorial and Museum, New York

7. Museo Nacional de Antropología, Mexico City

8. Acrópolis Museum, Athene

9. Museo Nacional del Prado, Madrid

10. V&A, Victoria and Albert Museum, Londen

In dit rijtje volgen nog twee Nederlandse musea: Het Rijksmuseum in Amsterdam op 15 en het Van Gogh Museum in dezelfde plaats op 17.

Dit vind je misschien ook leuk