Afgelopen zomer recordaantal hotelgasten in Andalusië

door admin
Afgelopen zomer recordaantal hotelgasten in Andalusië

De stijging van het aantal hotelovernachtingen is vooral te danken aan het aantal buitenlandse toeristen die de Zuid-Spaanse zon opzoeken. Deze groep zorgde voor een stijging van 7% ten opzichte van het vorig jaar. Dat compenseert de daling van ruim 4% van het aantal Spaanse toeristen in deze regio.

Door de enorme toename van het aantal buitenlandse toeristen is de daling van het aantal Spaanse toeristen misschien niet zo zichtbaar, maar volgens regiominister van Toerisme Francisco Javier Fernández is dit zeker een reden extra aandacht te besteden aan deze groep. Zij maken nog steeds 60% uit van het totale aantal toeristen in Andalusië. Daarom zal voor hen de komende maanden de culturele sector extra aantrekkelijk worden gemaakt met diverse kortingen.

De werkgelegenheid binnen de hotellerie is het afgelopen hoogseizoen met 6% gestegen. Dit zal volgens Fernández het hele jaar zo blijven. In alle Andalusische provincies was sprake van een toename van het aantal hotelovernachtingen. In de provincie Malaga was deze toename het minst groot; hier bleef de groei steken op 0,8%. Daar hecht de regiominister echter niet veel waarde aan, want “waar al veel is, wordt het lastiger nog te groeien”. Liefst 38% van de hotelovernachtingen worden geboekt aan de Costa del Sol.

In Jaen was er een stijging van 7%, in Sevilla van bijna 5,5%, in Huelva 4,6%, in Granada 3,4%, in Córdoba 2,7%, in Cádiz 2% en in Almeria was er een stijging van 1,5% van de hotelovernachtingen. Fernández zegt tevreden te zijn over de spreiding van de groei over de verschillende provincies, met name in het binnenland waar het tijdens de zomermaanden traditioneel laagseizoen is. Ook in september, de laatste maand van het hoogseizoen, hield het recordaantal overnachtingen stand met meer dan 1,9 miljoen toeristen (een toename van 3,7%) die in totaal bijna 6 miljoen hotelovernachtingen reserveerden.

Tijdens de World Travel Market in Londen, van 6 tot 8 november dit jaar, zullen op de Universiteit van Londen workshops worden gehouden over Picacsso, Murillo en de flamenco. Ook in de Verenigde Arabische Emiraten en Catar zullen promotieactiviteiten voor Spanje worden georganiseerd.

Dit vind je misschien ook leuk