Spanje belooft Brussel einde aan tijdelijke contracten te maken

door admin
Spanje belooft Brussel einde aan tijdelijke contracten te maken

Dit blijkt uit de laatste gegevens uit het eerste kwartaal van 2018 van de enquete over werkgelegenheid EPA. De maatregelen die de regering wil nemen om de tijdelijkheid te verlagen staan in het Pan Nacional de Reformas dat samen met het Stabiliteitsprogramma naar de Europese Commissie is gestuurd. Ook worden de sancties verhoogd voor bedrijven die misbruik maken van werknemers door daar waar het volgens de regels niet kan toch tijdelijke contracten aan te bieden. 

De Spaanse minister van Werkgelegenheid, Fátima Bañez heeft de vakbonden al voorgesteld over te gaan tot drie type contracten in totaal: contracten voor onbepaalde tijd, tijdelijke contracten met een groeiende compensatie bij ontslag naarmate iemand langer heeft gewerkt en opleidingscontracten. Hieronder vallen de stages en internships.

De controle op bedrijven zal worden opgevoerd of ze werkelijk voldoen aan de juiste voorwaarden op basis waarvan ze tijdelijke contracten mogen aanbieden. Bijvoorbeeld als ze werknemers nodig hebben voor bouwwerken zoals infrastructuur of huizen of als er tijdelijk door een grote order extra personeel nodig is. Dat moeten ze allemaal kunnen aantonen. 

Daarnaast heeft de Spaanse regering beloofd aan Brussel er alles aan te doen om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt te reduceren. Eind 2016 was de salariskloof nog 13,2%. 

Dit vind je misschien ook leuk