Spanje verhoogt minimumloon via wetsdecreet

door admin
Spanje verhoogt minimumloon via wetsdecreet

Dit werd woensdagochtend aangekondigd door premier Sánchez in een bijeenkomst in het parlement waar gesproken werd over brexit en de situatie in Catalonië. De goedkeuring op 21 december van de verhoging van het minimumloon betekent dat deze per 1 januari volgend jaar van kracht kan zijn. Sánchez had al aangegeven de ministerraad in Barcelona te gebruiken voor ‘kwesties van maatschappelijk belang’.

De bijeenkomst van de ministerraad in Barcelona vindt plaats op een moment waarop de spanningen tussen de centrale regering en Catalonië weer hoog zijn opgelopen. Ondanks de wegblokkades en het vrijgeven van tolwegen in de Noordoost-Spaanse regio heeft de premier besloten toch de ministerraad in Barcelona plaats te laten vinden. Om alle twijfel hierover weg te nemen, is ook al de locatie bekendgemaakt: Casa Llotja del Mar.

Eveneens op woensdag liet de Spaanse miniseter van Belastingzaken, María Jesús Montero nog weten het minimumloon in 2020 te verhogen naar 1.000 euro per maand, zoals ook Pedro Sánchez eerder al beloofde.

Dit vind je misschien ook leuk