Spaanse werkgevers willen verkiezingen

door admin
Spaanse werkgevers willen verkiezingen

Het gaat om bedrijven met een gezamenlijke omzet van bijna duizend miljard euro die werk bieden aan meer dan een miljoen personen. Sánchez’ voorganger Rajoy’s beleid werd door 29 procent als ‘slecht of heel slecht’ beoordeeld. 42 procent staat onverschillig tegenover het economische beleid van Sánchez en slechts 11 procent steunt het. Dat is de helft van het percentage dat Rajoy kreeg. 

De bedrijven verwijten Sánchez boven alles de fiscale maatregelen zoals het verhogen van de loonbelasting (IRPF) voor inkomens boven de 140.000 euro en de vennootschapsbelasting voor bedrijven die meer dan 20 miljoen euro omzetten. 42 procent van de bedrijven ziet de huidige vennootschapsbelasting als ‘excessief’ en 55 procent is van mening dat de regering de IRPF zou moeten verlagen en opnieuw 55 procent steunt verlagingen van de IAE (belasting op economische activiteiten), ondanks het feit dat deze enkel moet worden betaald door bedrijven die meer dan één miljoen euro factureren.

De ontevredenheid onder bedrijven leidt ertoe dat 59 procent van mening is dat er vervroegde verkiezingen moeten komen. 25 procent vindt van niet en 16 procent heeft hierover geen mening.

Zeven op elke tien bedrijven zegt dat de verkiezingsresultaten in Andalusië hun handel niet hebben beïnvloed en 41 procent gelooft dat de resultaten in Andalusië een voorbode vormen voor de resultaten van eventuele landelijke verkiezingen.

Nick Wall van Merian Strategic zegt in El País: ‘Spanje is aantrekkelijk voor de investeerder, de politieke kwestie is de grootste uitdaging van het land’. Het land toont nog steeds robuuste cijfers met een economische groei van 2,5 procent in 2018 volgens gegevens van de Spaanse Bank. Dat was opnieuw hoger dan de gemiddelde groei in Europa. De binnenlandse vraag nam toe en de werkloosheid nam af. ‘Hoe dan ook is het onwaarschijnlijk dat die groei zich blijft verbeteren met de nieuwe regering’, aldus Wall. 

Dit vind je misschien ook leuk