Grootste winkelcentrum van Spanje komt ten noorden van Madrid

door admin
Grootste winkelcentrum van Spanje komt ten noorden van Madrid

Savills Aguirre Newman heeft de verkooprechten van de grond waarnaast nog een stuk van 36.400 vierkante meter ligt voor kantoorgebouwen en 24.500 vierkante meter aan groene zones. De grond zal rond 200 miljoen euro moeten opbrengen. Het gebied is van oudsher bekend als ‘la Pastilla Comercial de Valdebebas’ (de commerciële pil van Valdebebas). 

César Cort van de Junta de Compensación gaf aan dat men verwacht de grond in de eerste helft van 2019 te hebben verkocht. Op dit moment leven circa 18.000 mensen in Valdebebas en men verwacht dat dit aantal de komende drie of vier jaar zal verdubbelen. 

Naast de verkoop van het commerciële stuk wil de gemeente ook bouwvergunningen uitgeven voor woningen. Men voorziet in 48 nieuwe projecten voor residentiële bouw met een totaal van 3.800 woningen. Dat betreft een derde van de 11.400 woningen die in heel Valdebebas staan gepland. Op dit moment wordt de aanvraag afgerond van 20 bouwvergunningen van verschillende projectontwikkelaars voor 2.000 woningen. 

Dit vind je misschien ook leuk