Spaanse multinational bouwt grootste ontziltingsinstallatie ter wereld

door admin
Spaanse multinational bouwt grootste ontziltingsinstallatie ter wereld

De installatie wordt gebouwd op het complex waar ook de grootste aluminiumproducent ter wereld staat, Emirates Global Aluminium (EGA). Abengoa S.A. is een Spaanse multinationale onderneming, die bedrijven op het gebied van energie, telecommunicatie, transport en het milieu omvat.

De ontziltingsinstallatie op basis van osmose zal een capaciteit hebben van 909.000 kubieke meter zeewater per dag en gaat het hele jaar door zorgen voor de levering van drinkwater aan de stad Abu Dhabi. De installatie is in staat om water te leveren aan ongeveer 4,5 miljoen personen. 

Het terrein waarop de installatie wordt gebouwd ligt op 45 kilometer ten noorden van Abu Dhabi aan de Persische Golf. De waarde van het volledige project wordt geschat op ruim 700 miljoen Amerikaanse dollars. Hiervan gaat 243 miljoen naar Abengoa in de komende drie jaar. 

Het is de eerste ontziltingsinstallatie in de Verenigde Arabische Emiraten waarbij de productie van drinkwater wordt gecombineerd met schone energie. Dit gebeurt dankzij de installatie van een groot park met zonnepanelen van meer dan 40 MWp aan potentie. 

Wereldleider

Met deze opdracht wordt Abengoa wereldleider op het gebied van ontzilting. De geïnstalleerde capaciteit is nu al 1,5 miljoen kubieke meter per dag. Deze hoeveelheid gaat naar 3,7 miljoen na voltooiing van het project in Abu Dhabi. 

Dit vind je misschien ook leuk