Spaanse CaixaBank vraagt geen huur aan gedupeerden Coronacrisis

door admin
Spaanse CaixaBank vraagt geen huur aan gedupeerden Coronacrisis

Ook zelfstandigen die 40 procent van hun inkomsten zijn verloren door de maatregelen die sinds 16 maart van kracht zijn komen in aanmerking voor het niet betalen van hun huren. De maatregelen gelden voor mensen die commerciële panden of woningen huren van CaixaBank via het makelaarsfiliaal BuildingCenter van La Caixa. Gedupeerde huurders dienen een formulier in te vullen (dat de komende dagen beschikbaar gesteld zal worden) waarop ze met ondersteunende documentatie moeten aantonen dat ze gerechtigd zijn om voor deze maatregel in aanmerking te komen. 

BuildingCenter beheert op dit moment 21.000 woningen met actieve huurcontracten. CaixaBank voert deze maatregel door in het kader van de campagne #ContigoMásQueNunca (Meer dan ooit met jou). De bank ontplooit verschillende initiatieven om klanten te helpen, bijvoorbeeld door onder meer de dag waarop de pensioenen geïnd kunnen worden te vervroegen en door een kredietlijn ter waarde van 25 miljard euro beschikbaar te stellen voor mkb’s en zzp’ers.

De bank voert de maatregel van het schrappen van de huurbetalingsverplichting gedurende de noodtoestand door terwijl de regering in Madrid nog debatteert over een moratorium op de huurbetaling voor kwetsbare groepen. Een moratorium voor de betaling van hypotheken werd wel vorige week al doorgevoerd. Kwetsbare huishoudens kunnen tot 2024 niet uit hun huis worden gezet wegens achterstallige hypotheekbetalingen.

Dit vind je misschien ook leuk