Mahou doneert bier en mineraalwater aan bars en restaurants

door admin
Mahou doneert bier en mineraalwater aan bars en restaurants

Met het gedoneerde bier en water kunnen bars en restaurants straks hun activiteiten met een zo laag mogelijke kostprijs weer opstarten, zo heeft de bierproducent laten weten. Klanten krijgen voor iedere tap die ze hebben van Mahou twee fusten bier en een gemiddelde hoeveelheid geconsumeerde flesjes bier en mineraalwater voor een week.

Met de donatie wil Mahou het opstarten, als dit straks weer mogelijk is, voor de horeca vergemakkelijken. Zelf heeft de bierbrouwer ook aanzienlijk te lijden onder de lange sluiting van bars en restaurants. Zij belichamen, zo zegt algemeen directeur Peio Arbeloa, de ziel en de motor van de door zijn brouwerij geproduceerde biermerken. Het steunplan voor de horeca wordt gefinancierd met geld dat bedoeld was voor nieuwe investeringsplannen van dit jaar.

Ahora más que nunca

Ook heeft Mahou de website ‘Ahora Más Que Nunca’ (#amqn) gelanceerd waar geld voor alle door de coronacrisis gedupeerde horecaondernemers wordt gecollecteerd. Op de website kunnen donateurs kiezen voor een financiële gift of voor het kopen van tegoedbonnen die kunnen worden ingewisseld als de horeca de deuren weer mag openen. Verder biedt de bierbrouwerij juridische advisering aan die wordt verstrekt door deskundige medewerkers over gebruikmaking van de verschillende overheidsmaatregelen waarmee bedrijven de coronacrisis het hoofd kunnen bieden.

Dit vind je misschien ook leuk