Frankrijk raadt burgers af om vakantie naar Spanje te boeken

door admin
Frankrijk raadt burgers af om vakantie naar Spanje te boeken

“Boek geen vakantie naar het buitenland”, was gisteren het advies van de Franse Minister Borne van Ecologische Transitie. Nadat premier Sánchez liet weten de grenzen vanaf juli te openen voor buitenlanders en ook buitenlandse toeristen expliciet uitnodigde om meteen hun vakantie naar Spanje te boeken, reageerde de Franse minister behoorlijk terughoudend. 

Spanje tegenstrijdig in beleid toeristen

Het advies van de Franse regering is vooralsnog om niet naar het buitenland op vakantie te gaan. In juni zal het land verdere beslissingen maken over het openstellen van de grenzen. “De opening van de grenzen is een keuze die Spanje zelf heeft gemaakt, maar omvat nog tal van tegenstrijdigheden aangezien Spanje ook wil dat buitenlanders, die met het vliegtuig naar Spanje komen, voor twee weken in quarantaine gaan,” aldus minister Borne. De Spaanse regering liet weten dat deze quarantaine alleen geldt zolang de noodtoestand in Spanje nog van kracht is.

Borne zette haar advies kracht bij door te vermelden dat de EU-landen nog niet op een lijn liggen voor wat betreft het openstellen van de grenzen. “Tot slot wordt er nog streng gecontroleerd bij de grenzen binnen het Schengengebied als gevolg van de coronapandemie,” zo meldde Borne.

Engelsen dolblij met bericht Spaanse premier

Vlak na de bekendmaking van het openstellen van de Spaanse grenzen voor buitenlandse toeristen schreef de Engelse pers massaal: “We gaan in juli naar Benidorm!” zo schreef onder andere het Engelse dagblad The Daily Mail. Het Verenigd Koninkrijk is elk hoogseizoen goed vertegenwoordigd in verschillende badplaatsen in Spanje met Benidorm als de nummer één. Precies om deze reden meldde de pers dat de Engelsen deze zomer weer op vakantie kunnen naar hun favoriete plek in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk