Vooruitzichten toerisme Spaanse zomer zijn goed

door admin
Vooruitzichten toerisme Spaanse zomer zijn goed

Wel gaf de minister aan dat het land een ‘ander toeristisch seizoen’ tegemoet gaat. Een seizoen dat zal worden gemarkeerd door de veiligheidsmaatregelen die getroffen moeten worden tegen het coronavirus en die de gezondheid van de toeristen moeten garanderen. Volgens Maroto zijn de vooruitzichten voor augustus ‘heel goed’ en heeft juli nog een impuls nodig in reserveringen hoewel er al wel nationale bestemmingen zijn zoals de Canarische Eilanden met een bezetting van 35 procent. ‘We hebben nog veel werk te verzetten de komende maand ter voorbereiding op de ontvangst van toeristen op een voor hun veilige bestemming’, aldus de minister.

Ze benadrukte verder dat Spanje op een ‘premium’ toeristische sector kan bogen, die ‘zeer professioneel, concurrerend en van kwaliteit is’, in reactie op een vraag over de polemiek die is ontstaan naar aanleiding van de uitspraken van minister Garzón van Consumptie dat het toerisme in Spanje een sector is met een ‘lage toegevoegde waarde’.

Maroto zei dit op de dag dat het Spaanse bureau voor de Statistiek INE met het nieuws kwam dat er 160.000 bedrijven in de toeristische sector al dan niet tijdelijk zijn gesloten en dat het land 11 miljoen toeristen heeft verloren eind april. In dezelfde maand vorig jaar waren 160.637 bedrijven in de sector geopend, hiervan waren 15.200 hotels, en hier waren 210.000 personen werkzaam. Daarnaast werden er 126.894 toeristische appartementen open met 26.561 werknemers; 831 campings met 6.475 medewerkers en 17.453 landelijke accommodaties waar ruim 17.000 personen werkzaam waren. Tot slot nog 259 hostels met bijna 2.000 werknemers. Dat alles lag in april 2020 als gevolg van de lock down volledig stil.

Omdat de meerderheid van de accommodaties gericht op toeristen in de maand mei nog gesloten zullen zijn, worden de cijfers over mei niet veel beter. Vanaf juni zal de activiteit toenemen met name door nationale toeristen. Pas vanaf juli kan de sector weer rekenen op toeristen uit het buitenland en kunnen ook mensen in Spanje weer vrij door het land bewegen, waardoor de activiteit verder toe zal nemen. 

Dit vind je misschien ook leuk