Code geel en oranje door hitte in veertien provincies in Spanje

door admin
Code geel en oranje door hitte in veertien provincies in Spanje

Een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden voor veertien provincies in het midden en zuiden van Spanje. Vanochtend deelde het Aemet de weersvoorspellingen voor de komende dagen via Twitter. Voor Córdoba, Jaen en Sevilla in de regio Andalusië is code oranje afgegeven vanwege de hoge temperaturen. Op het platteland van Sevilla en in de vallei van de Guadalquivir worden temperaturen van ruim 40 graden verwacht.

Code geel in centraal Spanje

Code geel is afgegeven voor de provincies Huelva en Granada (ook Andalusië); Madrid;  Ávila en Salamanca (Castilië en León). In deze regio’s kunnen de temperaturen oplopen tot 36 graden. Het Aemet waarschuwde dat het in Madrid zo’n 37 graden zal worden en tot 38 graden in Aranjuez.

Dezelfde waarschuwing geldt voor Albacete, Ciudad Real, Cuenca en Toledo (Castilië-La Mancha). In deze regio variëren de maximumtemperaturen van 34 graden in de lager gelegen delen van het Cuenca-gebergte tot 38 graden in Toledo, Ciudad Real en Albacete. Code geel is ook van kracht voor Cáceres en Badajoz (Extremadura). In deze provincies zal het tussen de 36 en 38 graden worden.

Woensdag verschuiving hitte richting Oost-Spanje

Voor de overige regio’s in Spanje heeft het Aemet geen waarschuwing afgegeven. De codes geel en oranje zijn vandaag en morgen van kracht en vanaf woensdag verschuift de hitte richting het oosten van Spanje. Vooralsnog geeft het Aemet voor woensdag code oranje af voor Valencia en Vega del Segura. Voor omliggende provincies in Valencia en Aragón geldt dan code geel.

Dit vind je misschien ook leuk