Primark opent vier nieuwe filialen in Spanje

door admin
Primark opent vier nieuwe filialen in Spanje

De directie maakte bekend een winst te verwachten van tussen 340 en 390 miljoen euro. Het fiscale jaar loopt af op 12 september. Die winstverwachting ligt een stuk lager dan vorig jaar, toen er iets meer dan 1 miljard euro winst werd gemaakt. Wat het bedrag van dit jaar wordt, is naar verwachting op 3 november bekend. Men noemt de verkopen van de winkels sinds de heropening na de lockdown wegens Covid-19 afgelopen maand juni ‘bemoedigend’.

De winkels van Primark kenden de afgelopen maanden een ‘sterke’ activiteit als gevolg van de toegankelijke aanbiedingen van de producten en de ‘veilige’ omgeving van de faciliteiten door de toegepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

‘Sinds de heropening hebben we een steeds groter aantal transacties kunnen zien. De gemiddelde bestedingen per klant lagen substantieel hoger dan vorig jaar in dezelfde tijd. Dit duidt op een ‘onderdrukte vraag’ van de maanden waarop mensen niet konden winkelen. Hoewel dit verhoogde rendement de afgelopen weken weer minder is geworden, blijft het hoger dan een jaar geleden’, zo meldt het bedrijf in een persbericht. 

Nieuwe winkels komen in León, Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Marbella in winkelcentrum La Cañada en in Madrid. 

Dit vind je misschien ook leuk