Geen toeristen maar onderhoud en parkeerfaciliteiten voor vliegveld Teruel

door admin
Geen toeristen maar onderhoud en parkeerfaciliteiten voor vliegveld Teruel

Het ging om een Boeing 747-400 uit het Duitse Frankfurt van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair. Dit bedrijf stalt normaal gesproken zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten, maar heeft nu gekozen voor het Spaanse Teruel.

Het vliegveld is nu bezig met een uitbreiding van 340 hectaren waar in een later stadium zo’n tachtig toestellen geplaatst kunnen worden. Uiteindelijk wordt het vliegveld geschikt gemaakt voor 200 vliegtuigen. De voornaamste activiteit bestaat uit het onderhoud, parkeerfaciliteiten, sloop en recycling van vliegtuigonderdelen. Donderdag zal het tweede vrachtvliegtuig in Teruel aankomen.

Honderd banen

De landing van het vliegtuig is goed nieuws voor de omgeving. De plannen voor een groot industrieel luchtvaartplatform in het gebied bestaan al jaren en lagen afwisselend stil of werden weer veranderd. Nu is het dan eindelijk zover en de voornamelijk industriële activiteiten leveren honderd directe banen op.

Als in de nabije toekomst meer vliegmaatschappijen gebruik gaan maken van de faciliteiten, neemt dat aantal toe. Het vliegveld betekent dus een grote economische stimulans voor de plaatselijke economie van het dunbevolkte gebied in de autonome regio Aragón.

Dit vind je misschien ook leuk