Bosbrand bij Valencia veroorzaakt veel paniek

door admin
Bosbrand bij Valencia veroorzaakt veel paniek

Het vuur kwam gevaarlijk dichtbij de urbanisatie Torres de Calicanto en ontwikkelde zicht later op de middag richting de plaats Chiva. Doordat hier de minste neerslag werd gemeten van de hele provincie Valencia, was het brandgevaar al groot.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en volgens bronnen bij de brandweer zijn er nog geen meldingen binnen van schade aan woningen. Het vuur is op dit moment onder controle dankzij de inzet van 13 blusvliegtuigen en -helikopters en 14 brandweerbrigades.  

Bewoners geëvacueerd

Bronnen bij de alarmdiensten hebben vanochtend tegen RTVE gezegd dat  uit voorzorg de bewoners van de urbanisatie Santo Domingo de Chiva zijn geëvacueerd, net als vier woningen in Torrent en drie in Chiva. Deze bewoners worden tijdelijk opgevangen in het sportcentrum El vedat de Torrent, met een capaciteit voor 200 personen en de school IVASPE de L’Eliana.

De brand raakte de urbanisaties Entreprinos, Cumbres de Calicanto, Sierra Perenchiza en Santo Domingo. Hier moesten enkele bewoners rennend hun woning verlaten. Anderen werden door de Guardia Civil geëvacuteerd. Hier en daar ontstond volgens de krant Las Provincias paniek vanwege de snelheid waarmee het vuur zich verspreidde. Twee personen kregen medische hulp vanwege het inademen van rook. 

Oorzaak onbekend

Het vuur is sinds woensdagochtend onder controle en heeft 320 hectare bos en struikgewas verwoest. De geëvacueerden worden nu weer naar hun woningen begeleid. Op dit moment is de oorzaak van het vuur nog onbekend. De brandweer heeft wel een vermoeden dat het is ontstaan in de zone van Godelleta.

De regionale autoriteiten hebben omwonenden verzocht de wegen in de regio zoveel mogelijk vrij van verkeer te houden om het werk van de brandweer te vergemakkelijken. Daarbij is men alert omdat de brandweer de afgelopen weken al twee keer heeft uit moeten rukken vanwege een brand. 

Dit vind je misschien ook leuk