Spanje stimuleert huur en herstel bestaande woningen

door admin
Spanje stimuleert huur en herstel bestaande woningen

Zo moeten huurwoningen voor mensen met lagere inkomens makkelijker toegankelijk worden middels huursubsidies. Daarnaast moet het aanbod van huurwoningen omhoog.

De overheid trekt voor dit Plan Fomento de Alquiler de Viviendas, la Rehabilitacion, Edificatioria, Regeneracion y Renovacion Urbana 2013-2016 3,8 miljard euro uit. Met dit bedrag zullen 200.000 huursubsidies bekostigd worden, 50.000 subsidies voor woningherstel en 230.000 subsidies voor hypotheken. De maatregelen zullen volgens de berekeningen van het ministerie van Ontwikkeling goed zijn voor 36.000 banen in drie jaar tijd. 70 procent van het totaalbedrag komt voor rekening van de staat en 30 procent wordt door autonome regio’s betaald.

Voor huursubsidies komen bejaarde mensen in aanmerking die een geldig huurcontract kunnen laten zien voor het huis waarin ze wonen. De subsidies hangen af van de totale inkomsten van wie de woning permanent gaat bewonen. De toekenning van subsidies valt onder de verantwoordelijkheid van de autonome regio’s.

Voor een huur gelijk aan 600 euro per maand geldt een maximum inkomen. De subsidies kunnen tot 40 procent van de buur bedragen tot een maximum va n2.400 euro per woning per jaar. Prioriteit zal gegeven worden aan mensen die eerder uit hun huis werden gezet vanwege betalingsachterstanden.

De financiële hulp op het vlak van hypotheken geldt voor reeds afgesloten hypotheken vallend onder andere overheidsplannen en zijn bedoeld voor mensen die door hun hypotheek in de problemen zijn gekomen.

Voor woningherstel komen gebouwen in aanmerking die voor 1981 werden afgerond en de subsidie kan tot 4.000 euro per woning bedragen voor behoud en 2.000 euro per woning voor het verbeteren van de efficiency op energievlak.

 

Dit vind je misschien ook leuk