Opvallend faillissement in Spaanse onroerendgoedsector

door admin
Opvallend faillissement in Spaanse onroerendgoedsector

Omdat de laatste onderhandelingen met diverse banken over een schuldsanering zijn mislukt, heeft het bestuur van het bedrijf besloten tot deze stap. Martinsa Fadesa bouwde huizen, winkelcentra en golfbanen in heel Europa en heeft activa ter waarde van 2,5 miljard euro, maar een schuld van 7 miljard euro. Dit maakt het faillissement tot een van de grootste in de Spaanse geschiedenis.

Het bedrijf had 26 februari als deadline voor een nieuw akkoord met zijn crediteurs, maar de plannen werden volgens verschillende Spaanse media door 75 procent van de betrokken banken afgewezen. Hieronder waren Banco Popular, Abanca, Caixabank en de zogenoemde ‘bad bank’ Sareb die is opgezet om de giftige onroerendgoedleningen over te nemen van de geredde Spaanse banken.

Martinsa Fadesa werd in 2007 midden in het hoogtepunt van de Spaanse ‘booming years’ opgericht na overname door Martinsa van Fadesa voor een bedrag van 4 miljard euro. Na de fusie was het bedrijf een van de grootste in de Spaanse vastgoedsector.

Dit vind je misschien ook leuk