Investering van 425 miljoen in nieuw winkelcentrum bij Málaga

door admin
Investering van 425 miljoen in nieuw winkelcentrum bij Málaga

Het winkelcentrum zal een onderdeel gaan vormen van een op stapel staand netwerk van complexen in Spanje waar vrijetijdsbesteding en detailhandel de hoofdrol spelen.

Strategische locatie

In maart wordt duidelijk of de aandeelhouders van Intu toestemming gaan geven voor de aankoop van een stuk grond van 175.000 vierkante meter tussen Málaga en Torremolinos ter waarde van 42,1 miljoen euro. Het commerciële centrum zal naar verwachting in 2018 worden geopend. Intu heeft gekozen voor de strategische ligging van de grond met 1,6 miljoen inwoners op een afstand van maximaal 45 minuten rijden met de auto en 6 miljoen toeristen die jaarlijks de Costa del Sol bezoeken. Bovendien ligt het vliegveld van Málaga vlakbij en is er een directe toegang tot de snelweg A-7.

Intu nam sinds 2013 twee al bestaande Spaanse winkelcentra over. Dit zijn Parque Principado in Asturias voor 162 miljoen euro en Puerto Venecia in Zaragoza voor 451 miljoen euro. Het bedrijf overweegt net als in Málaga ook in Valencia, Vigo en Palma de Mallorca zelf winkelcentra te gaan bouwen. De grootste investering wordt naar verwachting die in Oceania de Valencia voor een bedrag van 750 miljoen euro.

Dit vind je misschien ook leuk