Britse premier benoemt Ana Botín tot economisch adviseur

door admin
Britse premier benoemt Ana Botín tot economisch adviseur

De Britse regering kondigde dinsdag aan haar politieke plannen te willen laten evalueren door een groep zakelijk leiders uit belangrijke sectoren. Hierin komt onder meer ook Bob Dudley, voorzitter van BP en Andy Clarke, CEO van de supermarktketen Asda.

Ana Botín

Sinds de dood van haar vader, de voormalige voorzitter van de Santander Emilio Botín in september 2014, geeft Ana Botín leiding aan de bank. Voordat ze de taken van haar voorganger overnam was ze de CEO van de Santander in Engeland. De Spaanse prijkt regelmatig in lijsten met de machtigste vrouwen ter wereld en is de enige van niet-Britse afkomst in deze Business Advisory Group waar 19 zakelijk leiders plaatshebben.

Belangwekkende politieke kwesties

De adviesraad komt elke drie maanden samen met premier Cameron en met diverse ministers uit de Britse regering afzonderlijk om belangwekkende politieke kwesties te bespreken waaronder huisvesting, productiviteit, werkgelegenheid en Europese hervormingen. De deelnemers aan de adviesgroep worden door de Britse regering omschreven als ‘een kleine groep business leaders in strategisch voor het Verenigd Koninkrijk belangrijke sectoren’. Ze zullen de premier voorzien van ‘advies van hoog niveau’.

Dit vind je misschien ook leuk