Niet eerder zoveel toeristen in Spanje

door admin
Niet eerder zoveel toeristen in Spanje

Minder positief is dat de stijging deels een gevolg is van de aanslagen in Tunesië en de onzekerheid in Griekenland. 29,2 miljoen mensen kozen voor de veiligheid onder de Spaanse zon voor een redelijk prijsniveau. Dit blijkt uit een onderzoek van de toeristische organisatie FRONTUR in opdracht van het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

Britten en Catalonië

De grootste groep die het land bezocht heeft de Engelse nationaliteit met 6,7 miljoen personen. Zij worden gevolgd door Duitsers en Fransen. De meestgekozen bestemming is opnieuw Catalonië met 7,4 internationale toeristen, gevolgd door de Canarische Eilanden en de Balearen.

In totaal gaven de bijna 30 miljoen toeristen 28,3 miljard euro uit. Ook hier gaat het om een record én om een toename van 7,4% ten opzichte van de eerste zes maanden in 2014.

Minder Russen, Portugesen en Italianen

In juni vormden Britten 26,4% van het totaal aantal toeristen (+1%), Duitsers 16,5% (-3%), terwijl de Fransen met 12,8% van het totaal een stijging doormaakten van 4,6% van het totaal aantal buitenlandse toeristen.

In juni daalde het aantal Russische bezoekers met maar liefst 46.5% ten opzichte van het eerste half jaar in 2014. Ze maakten nog slechts 1,8% uit van het totaal aantal buitenlandse toeristen. De grote daler die daarop volgde was Portugal met een daling van 10,4%. Het aantal Italianen daalde eveneens met 5,8%.  

Online bookingssites

Het aantal boekingen in hotels is afgenomen ten opzichte van de andere opties. Vooral appartementen via online bookingssites zijn populair. Vorig jaar maakten hotelboekingen nog 66,5% uit van het totaal. Deze maand juni was de verhouding 64,2% ten opzichte van 65,8%.

Dit vind je misschien ook leuk