Grote reorganisatie bij bank Santander

door admin
Grote reorganisatie bij bank Santander

De bank die volgens Financial Times naar marktwaarde gerekend de grootste bank in de eurozone is, sluit vooral kleinere kantoren waar vier of minder personen werkzaam zijn. Het doel is om uiteindelijk circa duizend kantoren in Spanje over te houden waar circa acht werknemers werken die vooral advies verlenen over de meer ingewikkelde bankproducten. Een verschuiving van eenvoudige transacties naar ‘multichannel’ adviesdiensten. Hiermee denkt de bank meer geld te kunnen verdienen.

Veel andere zaken zullen worden overgenomen doordat clienten in toenemende mate gebruik maken van mobiel en internetbankieren. De bank zal dit proces door nieuwe online producten ook nog extra helpen te versnellen. 

Vervroegd pensioen

In 2014 stuurde Santander nog 2.011 personeelsleden op vervroegd pensioen. Het ging hier met name om kantoorpersoneel. Dat jaar overleed in september Emilio Botín, de oprichter van de bank. Sindsdien wordt deze geleid door zijn dochter Ana Botín.

Sinds de bankencrisis in 2012 geldt Spanje als gevolg van grote bezuinigingen in de financiële sector niet meer als het West-Europese land met de meeste banken.

Dit vind je misschien ook leuk