Kampioenschap beachvolleybal in Reserva del Higueron

door admin

Op het prachtige terrein van Reserva del Higueron in deze plaats vindt hier sinds donderdag 25 augustus het kampioenschap beach volleybal plaats. Men verwacht minstens 5.000 bezoekers bij deze finale van de Madison Beach Volley Tour 2016.

Donderdagmiddag ging het tournooi van start met de strijd tussen de heren. Muñoz Cañas en Astilleros gaven het startschot en overwonnen na een redelijk gelijk opgaande strijd die ze pas in de derde set naar hun hand konden zetten met 2-1 (21-18, 18-21 en 15-13).

Victoria Meca en Postigo overwonnen Sánchez en Curbelo met eveneens 2-1  (1-14,15-21 en 15-13) in een wedstrijd die relatief eenvoudig begon voor de winnaars. Donderdagmiddag ontmoetten ook Suárez en Jimeno het team Pellicena en Izquierdo. De strijd was relatief kort maar krachtig en werd in twee sets belsoten met 2-0 (21-11, 21-15). Om 20 uur begon de eerste ronde voor het mannelijke kampioenschap tussen Alcober en Monfort Minaya en Valadéz en Ortiz G. Eerstgenoemden wonnen met 2-0 (21-12 y 21-16).

VolleyTour Kids

Donderdagochtend vond eerst nog de Volley Tour Kids plaats. Dit tournooi werd georganiseerd door Reserva del Higueron Resort y Madison voor de allerkleinsten. Vijftig kinderen namen deel in de categorieën ‘infantil’ en ‘cadete’. Zaterdag gaan de activiteiten voor kinderen door met ‘clinics’ gegeven door professionele beach volleybal spelers.

Zondag wordt afgesloten met de finales in alle categorieën. Gedurende het weekend verwacht men 5.000 toeschouwers die live zullen meemaken wie de nieuwe Spaanse kampioen beach volleybal wordt. Tel daarbij op de ruim 200 spelers en circa 100 personen in de organisatie, waaronder scheidsrechters en vrijwilligers die dit event mogelijk maken.

Reserva del Higueron

Reserva del Higueron is een luxueus woonresort met de mooiste uitzichten op een heuvel vlakbij de mooie stranden van Fuengirola en Benalmádena. Recent nam de exclusieve Double Tree by Hilton keten het al bestaande hotel over. Naast prachtige individueel ontworpen villa’s, staan er ook comfortabele appartementengebouwen met vakantie-appartementen of woningen voor permanent verblijf.

Het centrum van de wijk wordt gevormd door de Spa & Sport Club. De fraaie installaties bieden voor elk wat wils, van een uitgebreide Spa, een grote fitnessruimte met de modernste apparatuur, lessen in spinning, yoga en allerlei andere activiteiten. Begeleiding is er op individueel niveau en tot slot is er het culinaire werk te vinden van topkok Diego Gallegos in zijn met een Michelin-ster bekroonde restaurant Sollo.

Dit vind je misschien ook leuk