Spaanse economie blijft groeien

door admin
Spaanse economie blijft groeien

Sinds het vierde kwartaal in 2007 groeide economie van Spanje niet zo hard. Het bruto binnenlands product (bbp) van Spanje steeg twee procentpunten meer dan in het eerste kwartaal met 0,4 procent. Op jaarbasis was de groei 1,2 procent. De vierde economie van de eurozone presteert op dit moment beter dan veel andere lidstaten in de muntunie.

Consumentenbestedingen

De groei lijkt een gevolg te zijn van de gestegen binnenlandse vraag die tot uiting komt in een groei van 1,9 procent van de consumentenbestedingen, terwijl de export ook bijdroeg aan de verbetering.

Vierde kwartaal van groei

Met dit resultaat is het al het vierde achtereenvolgende kwartaal van groei voor de Spaanse economie. Op basis van deze resultaten voorspelt de Spaanse minister van Financiën dat de groei over het gehele jaar uit zal komen op 1,5 procent. Dat is 0,3 procent meer dan voorspeld werd in april. Voor 2015 denkt De Guindos aan een groei van 2 procent. 

In september worden de definitieve voorspellingen gedaan die dan tevens zullen dienen als uitgangspunt voor de Rijksbegroting voor volgend jaar.

Dit vind je misschien ook leuk