Chinese investeringen in Spanje vorig jaar verviervoudigd

door admin
Chinese investeringen in Spanje vorig jaar verviervoudigd

In totaal ging het om 1,7 miljard euro. Dat is bijna vier keer zoveel als in 2015. Chinese bedrijven blijken met name geïnteresseerd te zijn in infrastructuur, entertainment en real estate. Binnen Europa gaan er alleen meer investeringen vanuit China naar Duitsland, Engeland, Finland, Zwitserland, Ierland en Frankrijk. Dit blijkt uit informatie bijeengebracht door Baker McKenzie.

Grootste transacties

De grootste transactie in 2016 was de overname van Urbaser, de milieuafdeling van de ACS Group door Firion Investment, die er 1,7 miljard euro voor op tafel legde. De tweede belangrijkste transactie was de overname van de voetbalclub RCD Espanyol uit Barcelona voor 200 miljoen euro door de fabrikant van Rastar speelgoedautootjes, Chen Yangsheng.

Chinezen en voetbal

De Chineze overheid moedigt de bevolking aan om meer voetbal te kijken en stimuleert de oprichting van voetbaltrainingen op scholen. Volgens Baker McKEnzie is dat ook een van de redenen waarom je steeds meer Spaanse voetbalclubs in shirts ziet lopen met reclame van Chinese bedrijven.

Dit vind je misschien ook leuk