Andalusische economie vaart wel bij regionale filmindustrie

door admin
Andalusische economie vaart wel bij regionale filmindustrie

In 2016 waren er opnames voor 1.336 films in de Zuid-Spaanse regio. Dit leverde ruim 118 miljoen euro op en werk voor 15.541 personen, met name Andalusiërs.

Na de crisis herstelde de regionale filmindustrie zich al deels in 2015. Deze positieve tendens zette door in 2016 met een toename van 10 procent van het aantal filmshoots ergens in Andalusië.

In 2016 werden een paar belangrijke nationale en internationale filmproducties geheel of gedeeltelijk in Andalusië opgenomen. Hieronder Penny Dreadful, Game of Thrones, La Princesa Blanca, The Trip to Spain, Oro, Zona Hostil o Señor dame Paciencia.

De gegevens over alle filmopnames en gunstige gevolgen daarvan werden gepresenteerd middels de Memoria de Rodajes 2016 door de voorzitter van de Andalusische film commissie AFC, Carlos Rosado Cobián, de wethouder toerisme van Andalusië, Francisco Javier Fernández en de directeur van RTV-Andalusie, Joaquín Durán. Sinds de oprichting van AFC waren er in totaal 13.962 filmopnames in de Zuid-Spaanse regio.

De commissie kreeg hierbij steun van de promotionele activiteiten vanuit de Junta de Andalucía die in 2017 een website heeft opgericht onder de titel ‘La Gran Ruta de Cine por Andalucía’ (de grote film-route door Andalusië) samengesteld in samenwerking met de afdeling toerisme van de regio.

Dit vind je misschien ook leuk